söndag, maj 31, 2020

Den sjuttionde dagen: Balkongfix, glasfynd och efterrätt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sjuttio i isolering. Kom igång tidigt med balkongfixandet idag så redan vid nio var tvättstället från Kockums fått två millionbells (tror jag det var) i själva skålen. 

De två runda balkonglådorna fick var sin snöflinga och var sin lejongap. Tror jag ska sätta de tagetes jag har kvar i utrymmet som är tomt men det får bli imorgon för solen lyste alldeles för stark för att jag skulle kunna vara kvar ute. Blommorna har fått ordentligt med vatten så de har piggat på sig under dagen.

För jag vet inte hur många månader sedan lyckade jag ha ner en ljuslykta med en glashuva som så klart krossades mot hallgolvet. Idag när jag städade i gästrummet och flyttade på en liten hylla som står på golvet som ett nattduksbord så låg det en glasskärva från lyktan bakom den! Jag tycker det är otäckt med glas som går sönder och det här är anledningen, det kan fasiken gömma sig var som helst.

Lyxade till det lite efter middagen. Det blev kladdkaka, inkokta rabarber och vaniljglass. Inte illa men så är det mors dag, pingstdagen, sista dagen i maj och söndag. Allt på samma dag.


2 kommentarer:

Anni sa...

Du får komma på glaskurs hos mig sedan när orsak är över, så lär du dig hantera glas utan att tycka att det är otäckt.
Hoppas blommorna trivs!

Vonkis sa...

Anni
Åh, det vore något!
Och så kan jag passa på att gå runt i din ljuvliga trädgård :-)

Den ena lejongapet ser fortfarande tråkig ut, begriper inte riktigt varför men så länge det finns lite liv i den får den vara kvar.