måndag, juni 01, 2020

Den sjuttioförsta dagen: Värmebölja, elevhälsningar och hjärngympa

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sjuttioett i isolering.  Nu har jag varit hemma längre än ett normalt sommarlov. Att säga att jag är less nå jävulskt är en rejäl underdrift. 

Nu börjar det. Värmeeländet. Idag har det varit 27 grader varmt, nu är det runt 24 grader. Det är för hemskt.Jo, jag får klaga på värmen hur mycket jag vill. Speciellt får jag klaga på solen som jag ska hålla mig ifrån så mycket det bara går.

Måste köpa solskyddsfaktor.

När man rättar och går igenom prov och elevarbeten kan  man hitta allt möjligt. Det kan vara en streckgubbe med märklig utrustning som någon lagt tid på att rita istället för att svara på en fråga. Eller så kan det vara ett litet meddelande som faktiskt känns ganska bra att få läsa så här sjuttio dagar in i det här eländet. Eller när den där lite kärva eleven skriver på snap att hen saknar mig. 

Försöker hitta saker som håller igång huvudet. Läser så klart, men behöver annat. Bamsespelet funkar korta stunder men börjar bli lite less. Skulle kanske skriva upp pussel och korsordstidningar på nästa inköpslista.

Och ingen Anders Wallensten på pressträffen idag heller.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad gôtt med en sådan hälsning!
DetBlir jämarns så varmt i lgh. Du kanske måste investera i en kylanläggning, kommer inte ihåg vad de heter.
/Marianne

Bloggblad sa...

AC. Vi har en som är värmepump på vintern. Men - värmen kan den skicka upp för trappan, dock inte kylan. Så där nere är den svinkallt, och vi sover häruppe...

Jag njuter hejdlöst av värmen. Fryser så hiskeligt i mer än 9 månader per år. Raggsockor och ylletröjor. Ibland dygnet runt. Elektrisk värmefilt...

Men jag håller med om tristessen med isolering. Ändå har jag varit i några affärer... idag i flera stycken på Ingelsta. Det var väldigt glest med kunder och de som fanns höll avstånd.

Vi flänger mellan S-g och stugan för att få lite variation. Där känner vi oss friare än hemma i stan.

Vonkis sa...

Marianne
Har en liten fläkt i källarförrådet, blir nog att ta upp den snart.

Bloggblad
Det är nog bara några veckor om året jag tycker temperaturen är ok. Större delen av året är det för varmt, för kallt eller för fuktigt.

Anni sa...

Jag håller med om värmen. 26 grader i skuggan är inte alls kul. Jag vill kunna vara i solen utan att det är för varmt!

Underbara hälsningar från dina elever!

Vonkis sa...

Anni
Äntligen någon som håller med mig om värmen! De flesta brukar muttra att man inte ska klaga...