fredag, juni 12, 2020

Den åttioandra dagen: Potatisfail, luftning och medicinkontroll

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag åttiotvå i isolering. Det går bra nu. Kokade potatis och gick iväg 15 minuter för att läsa klart i en bok (hade larm). Kom tillbaka och potatisen såg ut så här, jag hade glömt att dra ner värmen. Det fick bli köttgryta med en massa gröna bönor och en knäckemacka istället för med potatis.

Har blivit luftad idag. En liten pratstund på torget var välbehövligt. Suzan berättade att när hon hämtade ut min medicin kontrollerade personalen i kassan att läkaren som skrivit receptet verklgen hade rätt att göra det. Så går det när USA:s president felaktigt påstår att den är botemedlet mot Covid-19 och olika ledare börjar hamstra. 


5 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att du fick en bra pratstund på torget!
Vansinnigt att hamstra vissa sorters mediciner som faktiskt är väldigt viktiga för många.

En helt annan sak.
Idag behövde vi köpa miljöbensin till gräsklipparen på Granngården. Vi åkte dit, och få bilar utanför. Jag gick in o träffade en personal vid dörren, på behörigt avstånd. Hen var gullig och hämtade, efter att jag förklarat att jag var riskgrupp, så jag kunde gå direkt till kassan. Såg en osäker kvinna, och gick en omväg runt henne och till kassan utan att möta någon. På golvet var markerat avstånd. Ställde mig bakom de som var före. Den osäkra kvinnan kom på stort avstånd bakom mig. När jag ska betala, bakom plexiglas, kom en helt ny kund och ställer sig rätt tätt bakom mig. Osäkra kvinnan säger till att hon står i kö. Den nya kunden fräser, Men du står så långt bort!.
-Ja det är markerat vart vi skall stå!. Den nya kunden gav ifrån sig nåt ljud. Då kände jag med föranledd att lägga mig i.
-Det vore tacksamt om avstånden kunde respekteras, de finns av en anledning.. Gick till bilen o satt en stund, då det var dags för min medicin. Nya kunden kommer ut o glor in i bilen, så Gubben frågar vad har hänt.

Andra gången jag går på en affär. Förra gången var det bara jag, Gubben och expediten, så det funkade.

Ha det gott
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Antar jag rätt att den nya kunden som inte respekterade avståndet var en man?

Anonym sa...

Nää, faktiskt inte. En kvinna under 50!
/Marianne

Anni sa...

Jisses, det där potatiskoket hade kunnat bli en hel brand!

Vonkis sa...

Marianne
Oj. Undantaget som bekräftar regeln.

Anni
Eller hur!