fredag, juni 19, 2020

Den åttionionde dagen: Midsommar, Marvel och skådisar

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag åttionio i isolering. Så kom den då. Midsommar och inte en droppe regna har fallit på hela dagen. Allt är galet i år, det är uppenbart. c

Projektet att titta på alla Marvel-filmerna pausades några dagar, det är ju inte så många kvar att se nu, men idag har jag fortsatt att titta. Två saker har slagit mig när jag tittat på filmerna. Det första är väl egentligen rätt uppenbart men attan i mattan vad många ursnygga människor som är med i filmerna. Och de är inte bara ursnygga, de är bra skådespelare också, så jag hatar dem lite. Kanske har de finnar på ryggen.

Den andra saken är att det är många skådespelare som var etablerade sedan länge som är med i rätt små roller. Idris Elba, Cate Blanchett, Glenn Close, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Robert Redford, Angela Bassett med flera. Visst är deras karaktärer viktiga men inte ledande.

Det ska erkännas att jag avfärdade Marvel-filmerna som trams innan jag började att se dem. Vägra de att se dem på bio. På sätt och vis var väl det bra för annars hade jag inte kunnat genomföra det här lilla filmprojektet nu. Men de är faktiskt riktigt bra. Det är inte bara action och specialeffekter, det är en genomtänkt story som utvecklas och går som en röd tråd genom filmerna. Nej, det är inte min isoleringshjärna som slagit till igen. Titta på dem, men gör som jag och se dem i kronologisk ordning, börja inte med Iron Man för de är de sämsta i filmserien.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Och jag är så obildad att jag inte ens vet vad Marvelfilmer är...

Vonkis sa...

Bloggblad
Marvel är i grunden ett serieförlag men är även ett universum där det finns väldigt många superhjältar och superskurkar. Det låter fånigt, jag dissade som sagt det hela rätt länge, men är väldigt bra. Du har kanske sett någon av hjältarna flimra förbi eller om ditt barnbarn har nämnt dem. Känner du igen Thor, Captain America, Hulken och Spindelmannen? Det är kanske de som är mest kända utanför serievärlden.

Anni sa...

jag tror ändå inte att jag tänker prova ... fast min dotter älskar dem. Hon tvingade mig att se en Iron Man (för hon älskar Downey Jr) och jag fann den bättre än förväntat. Nu säger du att den är sämst ... Nja. Jag ser lite annat sålänge ;-)

Vonkis sa...

Anni
Ha ha, ja du ser hur olika man kan tycka.
Jag blev otroligt besviken på sista Thor-filmen men den ska enligt "snacket" vara den bästa.