tisdag, juni 23, 2020

Den nittiotredje dagen: Tidig present, blommor och mat i värmen

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nittiotre i isolering. Humöret har varit lite bättre idag än igår. En sak som kan ha påverkat är att jag i morse såg nyheten att Disney plus kommer till Sverige på min födelsedag! Nu är det bara att vänta på att The Falcon and The Winter Soldier ska kunna fortsätta spela in som grädden på jordgubbarna.

Idag har det även blivit en tur till Lunby trädgård för att försöka rädda balkongen. Färgskalan är densamma som tidigare. Ampeln ska jag sätta ner i handfatsskålen. Det blev även några penningblad, verbena, nemesia, svartöga och zonalpelargoner. Dessutom köpte jag en säck med blomjord för att kunna byta ut jorden i några av lådorna. Håll tummarna för att det går bra den här gången och att växterna ska må bra.

Efter turen till Lundbys satt Suzan och jag oss på torget och åt en glass och pratade en bra stund. Vi testade Solero mango båda två och den var riktigt god, fräsch och läskande. När vi lämnade torget var Suzan snäll och handlade en kycklingsallad från Konsum åt mig. Jag har varit sugen på den där salladen i perioder och ikväll fick jag äntligen äta den igen. Dessutom är sallad perfekt att äta sådana här dagar när det varit varmt. Jag har svårt att äta i de här temperaturerna, ska det bli något ska det vara kallt.

Och nej, ingen Anders Wallensten på pressträffen idag heller.


5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Håller tummarna för blommorna!
Den nya klematisen som jag satte vid stugknuten för ett par veckor sedan, såg mer än halvdöd ut idag. Hm...? Den har fått vatten och regn och sol ... men alla andra av mina självuppdragna har klarat sig. Än så länge ... vid stugan alltså.

Anonym sa...

Vad bra att det blev lite annat för dig i dag. Skönt att lämna lgh och få andra intryck. Och salladen...
//Marianne

Vonkis sa...

Bloggblad
Det finns så många olika klematis så frågan är om det så att säga är för tidigt för din. Min breder bara ut sig just nu men ska nog blomma mer mot hösten. Min kompis Suzans blommar rikligt nu.

Marianne
Väldigt skönt att lämna lägenheten :-)

Anni sa...

Med så snygg färgskala hoppas jag verkligen att du får till det den här gången. Har du möjlighet (till nästa år t ex) att köpa Hasselfors U-jord (med en älg på påsen) kan jag rekommendera den.

Penningblad kan du få gratis av mig när du behöver, den växer som ogräs i rabatter och gräsmatta här.

Vonkis sa...

Anni
Än så länge har alla blommor klarat sig den här gången så jag är försiktigt positiv.

Tackar för erbjudandet om penningbladen. De jag hade ifjol överlevde vintern men jag kastade dem när de blev invaderade av bladlöss.