måndag, juni 22, 2020

Den nittioandra dagen: Jubileum, jämförelse och värmeslag

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nittiotvå i isolering. Min isolering började 22 mars. Det är tre månader sedan. Ett kvartal. Det borde man fira på någe vis tänkte jag och gick till frysen för att ta lite hallonsorbet som jag hade till midsommar. Men det fanns ingen hallonsorbet i frysen för den hade jag uppenbarligen råkat ställa i kylskåpet igår.

Det går bra nu.

Jag vet att jag tjatat om blommorna på balkongen men det ess kå iter jag i för här kommer lite mer gnäll.

För ganska precis ett år sedan såg det ut så här i lådan med luktärtor. De hade kommit en bit på väg på spaljén som ni ser.

I år ser de ut så här. Den har knappt kommit över lavendeln. Både i år och ifjol köpte jag förodlade luktärtor i ett tråg från Lundby trädgård.

Alla luktärtor i tråget fick inte plats i min låda så Suzan fick tre stycken av mig. De ser ut så här. Båda bilderna är fotade idag.

På tal om Suzan. Hon frösådde några blomman för dagen och idag har hennes vuxit och blivit så här stora och fina.

Så här ser de tre ut jag fått av henne ut idag.  Inspirerande, eller hur.

Och så är det det här med värmen. Nej, det har inte varit tokvarmt idag men det har ändå varit för varmt. Och för fuktigt. Det är inte skönt att bli så svettig att det rinner nedför ryggen när man står och lagar mat eller när man dammsuger. Jag lider i den här värmen och tydligen ska det bli ännu varmare framöver. De hotar med temperaturer upp mot 30-31 grader till helgen.

Känner du dig manad att skriva en kommentar om hur mycket du älskar värmen och att det är underbart med de här temperaturerna? Låt bli. 

Gnälligt inlägg idag? Det kan du slå dig i backen på.

När jag ändå håller på kan jag upplysa dig om att Thor: Ragnarök var en riktig besvikelse. De kommentarer jag sett handlade om att den var så rolig och en nystart för filmerna om Thor men jag tycker den sög hästballe och humorn var så infantil att jag ett tag faktiskt funderade på att stänga av.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Då ska jag inte skriva att jag fryser 9 månader om året ...

Har du fel jord? Det har hänt mig ibland när vi köpt 4-pack av billiga jordsäckar, att inte ens salladen tar sig. Jorden från Lundby har alltid varit bra. I år har mina frön tagit sig, t.o.m. lavendeln som jag ffg sått själv och förvarade sådden i kylskåp i två veckor. Jättefina små plantor. Rosenskäran tar sig med, men dem jag satte ut i rabatten hemma, har nån myrj....l ätit upp. Vid stugan är de stora och fina och blommar.

Luktärter har jag gett upp. De vill sig inte.

Anonym sa...

Värmen är ett elände. Det ska bli värmebölja här med. Kan du få korsdrag i lgh? Så där lite lagom?
Annars får du dra ner alla persienner och bara ha öppet fönster där det INTE är sol. Tydligen värmer man lgh om fönster är öppet när solen skiner där som mest.
Tänker att det är duvorna som rår för att blommorna inte trivs i år. Måste ju skylla på nåt.
Hoppas att blommorna bara vilar lite och sedan kommer igen med språng!

Dina päron

Vonkis sa...

Bloggblad
Min teori är att det är något fel på jorden så nu har jag påbörjat arbetet med att byta ut den.
När sådde du lavendeln? Ska den stå i kylskåp från början eller satte din in den där för att den växte för snabbt?

Mina päron
Eftersom det blir så varmt på balkongen kan jag inte ha balkongdörren öppen mitt på dagen. Men jag har en fläkt i källarförrådet och så kör jag hårt med solfjädern.

Anni sa...

Jag gillar inte när det är så varmt att jag inte kan vara i solen. Lider också av den där hemska värmen, ben och armar svullnar. Jag vill kunna vara i solen utan att förgås.

Tror också att dina blommor har med jorden att göra. Har sett att många tomatodlare har haft problem i år. Frågan är om det räcker med att du gödslar extra? Guldvatten är ju gratis. Sedan kan man undra hur olika läge du och väninnan har på era balkonger, mikroklimat betyder mycket.

Vonkis sa...

Anni
Värmen som var är hemsk, det är så mycket skönare nu.

Det verkar som jorden var den skyldige då växterna mår mycket bättre nu när jag bytt.