lördag, november 20, 2010

Om TV4 och knarket

Välkommen till IdolBloggen

Ska väl börja med att säga att jag inte har följt årets upplaga av Idol, intresset har försvunnit. Däremot går det ju inte att undvika programmet i och med att Aftonbladet och Expressen skriver så ofantligt mycket om deltagarna, juryn, låtval och annat som har med programmet att göra.

Så jag har inte missat att Jay är årets favorit och jag har inte missat att han har haft problem med narkotika tidigare och att han nu har testat positiv för hasch.

Och genast höjs röster för att han borde slängas ut ur tävlingen. Nu får han tydligen stanna, om han följer en handlingsplan som TV4 har satt ihop. Då finns det de som menar att TV4 tycker att det är ok med knark.

Det är väl knappast det som TV4 säger med sitt beslut. Däremot säger de att de tar sitt ansvar som arbetsgivare och hjälper en anställd som har problem.

Läs mer
TV4 Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen ÖA


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

10 kommentarer:

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Detsamma, jag brukar följa Idol, men intresset för bloggläsning har tagit över.Såg Dina 169 kommentarer till Mel.X:et.Nu tog jag hjälp av Dig Tack ! L1,V2,L6 var det jag kunde själv. hjärnsläpp.Kan Du verkligen allt, varje gång han är i etern Eldemann.Från första början googla jag på allt. Det var min Dotter som hittade Dig.Men innan tog jag hjälp av Enn Kokk, långt före blogg-livet började.
Ha nu en fin dag i Norrköping, vi fick lite blötsnö också.Var,i Tellemarstaden.
Hej då !

Vonkis sa...

Vitsippan
Brukar kunna det mesta, det jag inte kan brukar alltid någon i kommentarerna kunna. jag googlade också mycket i början men det är ju inte så lätt när det är instrumentala stycken och man inte har någon aning vad man ska söka på. Det var så kryssbloggandet började för min del, det var någon fråga jag inte kunde svaret på och så slängde jag ut den här och vips blev det en vana att kryssblogga :-)

Vonkis sa...

Vitsippan
Förra veckan var det 258 kommentarer, men då handlade en del på slutet om p-w's katt...

Anonym sa...

Personligen blev jag upprörd när han fick vara kvar. Han är en ev. blivande idol och därmed en stor förebild för mànga unga, barn.

Att en som brukar narkotika fàr fortsätta vara med i tävlingen tycker jag inte är ok. Dà fàr han ta en break och komma tillbaka när han pà allvar lagt av med det. Han är en förebild för mànga och jag tycker inte att , som en krönikör menade, tv4 har ngt ansvarstagande för att han genom att bli utslängd skulle riskera halka tillbaka i narkotikamissbruk. Det är helt hans eget ansvar.

Tycker dessutom att det är en väldigt riskabel värld att ge sig in i om man inte helt rehabiliterats fràn narkotikamissbruk dà denna värld, om ngn, inbjuder till det. Vet att jag làter hàrd men det är sà jag känner.
/Miyala

Anonym sa...

Sen känner jag medlidande med honom när jag ser intervjun och hur dàligt han màr.

/Miyala

Channal sa...

Jay är bäst och du är så klok! Kram Anna

Bloggblad sa...

Jag följer Idol, freak som jag är. Men jag har ingen åsikt om Jay, är inte så förtjust i den sortens musik.
När Plura hade åkt dit för knarkinnehav, blev han väldigt upphaussad och var med i alla tv-program och berättade, det tycker jag är fel. Han får en massa positiv uppmärksamhet för något dåligt, och självklart tycker hans idoler att knark är mindre farligt om han också håller på... blir ju godkänt. Och Jay är redan en idol för många kids. Borde man inte visa att det blir konsekvenser som inte är roliga?

Fast visst är det synd om alla som fastnat i nåt, även om de själva fattade beslutet att pröva...

Bloggblad sa...

Ja, nu menade jag inte Pluras idoler, förstås... timmen är sen. Fans ska det stå.

Anonym sa...

Hello Vonkis-darling!
JAg har inte heller föjt Idol alls men debatten kring denna kille har inte undgått mig.
Jag är av den övertygelsen att en som tar droger gör det så länge han eller hon kan, dvs. inte förlorar alltför mycket på det. Anhöriga till drog-missbrukare uppmanas ofta att ta avstånd från missbrukaren för att den ska se vilken förlust drogerna medför. Därför kan jag inte tycka att killen borde få vara kvar i tävlingen. Jag tycker som Bloggblad att vi måste visa alla unga vilka konsekvenser drogmissbruk får så att det inte blir legalt att droga.

Kram på´re!!

Cecil

Vonkis sa...

Miyala och Cecil
Visst har Jay ett ansvar, det är han som måste göra jobbet för att han ska bli ren. Men TV4 har också ett ansvar och jag tror inte att det hade hjälpt Jay att bli utslängd från tävlingen. hade det varit en engångsföreteelse hade det varit en annan sak men då han har haft ett ganska tungt missbruk tidigare blir läget ett annat. Om TV4 hade kastat ut honom hade de inte kunnat ställa några krav på honom. Nu kan de ställa ett ultimatum som de har gjort, stanna kvar men då måste du gå på behandling. Sedan kan man ju alltid undra om TV4 kände till Jays problem när han kom med.

Channal
Tack så mycket.

Bloggblad
Ja det där med att kändisar ska prata ut och lätta på sitt hjärta när de gjort något dumt förstår jag mig inte på. Och varför går TV och tidningar med på att ge dem utrymmet?