söndag, november 07, 2010

Schweiz für alle

Välkommen till SchweizBloggen

Jag har ju skrivit om främlingsfientligheten i Schweiz förut. Den senaste veckan har jag, som ni kanske har läst, varit hos Miyala i Schweiz och fick då se några av affischer med egna ögon.

Affischen med fåren har använts tidigare men har dammats av igen.

När vi skulle på bio fick jag även se denna härliga (obs, ironi) affisch.

Om jag förstod det hela rätt finns det ett förslag om att det som motsvarar kommunfullmäktige ska avgöra vilka som ska få uppehållstillstånd i Schweiz och möjligheterna att få just uppehållstillstånd ska stramas åt.

Ett härligt land det där.

Rädslan vann
Ingen ovanlig kampanj från SVP


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

miyala sa...

Förslaget är gammalt, jag vet inte om det är det som ligger till grund för affischen. Tror att det màste röra sig om ett annat initiativ.

Vonkis sa...

Miyala
Läskigt även om förslaget är gammalt.

Channal sa...

De skulle bo i New York! WOW vilken mångkulturell stad, så häftigt! Vi var i Finance Distrikt med vita män i kostym granne med Chinatown o 80.000 kineser o sen helt plötsligt Little Italy, en doft av Italien o sen Soho som London och sen Midtown Manhattan full med afroamerikaner, judar m kalotter på huvudet o fullt med svenskar o hela världens människor! Så underbart i en o samma stad! Där skulle jag vilja bo! Planscher som dem du visar är bara pinsamma o så fjuttugt fattiga, precis som SD i talarstolen! Fruktansvärt Pinsamt!

Vonkis sa...

Channal
N.Y. är verkligen ett bra exempel på hur mångfald berikar. Förstår inte varför man ska vara så rädd för nya influenser.