söndag, mars 06, 2011

Gör om gör rätt

Välkommen till MelloBloggen

Igår fanns en liten chans att två av mina favoritbidrag skulle ta sig till finalen av årets Melodifestival. Nu var det i ärlighetens namn så att fyra av bidragen egentligen redan borde ha varit där, i finalen alltså, men så har det inte fungerat i år. Efter semifinalerna såg det fortfarande lovande ut men säg den glädje som varar för evigt. Visst, Sara Varga platsar absolut i finalen men att hon slog ut Love genaration är så trist. Och hur det gick till när Pernilla Andersson fick däng av The Moniker, det förstår jag inte alls.

I år, om inte tidigare, borde det stå klart att svenska folket inte vet vad de pysslar med och vi har verkligen fått belägg för varför röstningsåldern till allmänna val i Sverige inte borde sänkas…

Nu ser finalen ut så här

Danny Saucedo – In the Club
Sara Varga – Spring för livet
The Moniker – Oh my god
Broller – 7 days and 7 nights
Linda Bengtzing – E det fel på mig
Nicke Borg – Leaving home
Swingfly – Me and med rum
Sanna Nielsen – I’m in love
The Playtones – The King
Eric Saade – Popular

Det är inte många av bidragen i finalen som platsade i min drömfinal, fyra stycken för att vara exakt.

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Channal sa...

hahaha tycker att det är kul... man vet aldrig hur det går... svenska folket slutar aldrig att förvåna. Men jag tror att vi är riktigt trötta på den stora finalen! Bästa var reklamen för Düsseldorf igår... underbart! Jag gillade inte konceptet av Love generation, för klichéartat o färdigpakiterat Alcasar duo! Men en kul partylåt att dansa till! Pernilla gav jag två röster fast jag blev glad för The Moneker också! En idolkille som har skrivit allt själv! Så himla skönt, precis som Sara! sara for president! KRAM Anna

mossfolk sa...

Jag kan inte heller begripa vad som hände när The Moniker gick vidare?!
Däremot var jag rätt förtjust i Sara Vargas låt, om än inte i melodifestivalensammanhang.

Andelieb sa...

Channal: Har inte Pernilla skrivit sin låt själv också? Jag har fått för mig det men det kan vara helt åt skogen, för ibland har även jag fel ;-)

Vonkis: Ur detta klena startfält föredrar jag Nicke Borg, så det känns som ett säkert tips att han inte tar hem hela tjottabalongen eftersom majoriteten av de som röstar inte brukar tycka som jag. Blir väl dock en röst i finalen så jag har köpt mig rätten att gnälla på resultatet nästa söndag ;-)
Är jag tvungen att välja någon av övriga blir det nog Brolle eftersom det syns att han hör hemma på scenen. Sara Varga skulle vara kul om hon vann men jag tror inte att låten skulle ha någon större framgång i esc tyvärr. Men dessvärre misstänker jag att det blir något av mina två hatobjekt (Danny eller Saade) som vinner. *urk*

Det var analys av mello-final enligt Andelieb ;-)

Lilltrolls far sa...

Heheh, jag står fast vid mitt uttalande om att det farligaste som finns i alla sms-röstningar är 14-åringar med egna mobiltelefoner.

Tyvärr så har jag hört de flesta bidragen på ett eller annat sätt i år och kvaliteten är som vanligt väldigt låg, tror bara jag hittat ett bidrag jag skulle kunna tänka mig att lyssna på en gång till (Nicke Borg).

Anonym sa...

Ja det blir en spännande final. hoppas bara inte att Linda Bengtzing vinner gillar inte alls!
Jag älskade the monikers låten!! Man blir så glad av den. Pernillas låt som blev utslagen tyckte jag var urtrist! Tänk vad olika smaken är! :-))

Miyala sa...

Schweizarns (Steff dà) favorit av bidragen...

PLAYTONES!!!!!

Tror nästan den är min favorit oxà, den och Saade. Vi tycker inte lika i àr du och jag.....

Kram

Miyala sa...

han har dock inte hört Nicke Borgs làt än... àterkommer efter att han lyssnat pà den!