lördag, mars 19, 2011

Kluvna känslor för Japan

Välkommen till JapanBloggen

Måste erkänna att jag har lite kluvna känslor för Japan just nu.

Å ena sidan. det som hänt där den senaste tiden är verkligen fruktansvärt. Jordbävning, 23 meter hög tsunami, reaktorproblem, kyla, vulkanen Shinmoedake som vaknat. Händelser som kan vara förödande även när de inträffar enskilt och jag känner verkligen sympati för de som drabbats.

Å andra sidan, Japan är ett land som brutalt jagar både delfiner och valar, titta på filmerna på egen risk.

Något jag däremot inte är kluven till är kärnkraften.

Förespråkarna får hävda hur mycket de vill att kärnkraft är en säker och ren energikälla. Vi vet fortfarande inte hur slutförvaringen ska lösas utan skjuter det problemet på framtiden. Dessutom, när det går fel i ett kärnkraftverk, då går det väldigt fel.

Läs mer
SVT SVT SVT SVT SR DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Dagen Dagen Dagen Dagen Örnsköldsviks Allehanda VG

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

8 kommentarer:

Lotta sa...

Är det denna sida vi ska kryssapå?

Vonkis sa...

Lotta
Noppe, vi ses här
http://vonkis.blogspot.com/2011/03/melodikrysset-vecka-11-2011.html

Viveca Yasemin - Malmö sa...

KARMA...säger bara ordet Karma när det gäller händelserna i Japan!

Japan har alltid skördat moder natur på djur för egen vinst, och nu säger Moder Natur DET RÄCKER!!

Valar delfiner tonfisk noshörningar för deras horn, björnar hålls trångt fångna och tömda på deras galla i hela deras liv...LISTAN är LÅG på hur JAPAN skördar allt för egen vinst...

NU...slår moder jord tillbaka!
Hoppas japanerna förstår och lär sig av denna läxa!

Bibi sa...

Omg så ni menar att "they had it coming"?!?!?!
Borde inte då hela mänskligheten spolas bort?! Människor är ohyra som har förstört jorden och inte nog med att människan skördar och plundrar av naturen utan även dödar, våldtar och plågar varandra. Die motherfuckers die.

Japaner är värda precis lika mycket som alla andra människor på jorden.

Jag hoppas ni som skriver och tycker att oskyldiga människor förtjänar olycka förstår att det är ni som är onda. Och när eran familj dör i en flygplanskrash och miljövännerna säger att det var rätt åt dom, för jävlar vad flygplan förstör miljön, då kan ni inget annat än hålla med!

Vonkis sa...

Viveca Yasemin
Visst är det fruktansvärt hur djur behandlas i Japan, och på andra platser i världen men jag vill inte kalla det för karma. Det skulle ju i så fall innebära att alla som dött, skadats eller förlorat någon i den här katastrofen har förtjänat det som hänt.

Bibi
Jag anser absolut inte att "they had it coming". Som du ser i rubriken skriver jag att det är Japan, landet alltså, ja är kluven till, inte människorna. Och även om det nu var så jag tyckte hade inte du varit ett dugg bättre som önskar livet ur våra familjer...

Johan D. Ohe sa...

Okej... om du kommer på en effektivare energikälla än kärnkraft så är jag den förste att haka på. Förhoppningsvis är du inte så naiv att du på fullt allvar tror att vindkraft är ett alternativ - gör en överslagsräkning på Sveriges energiåtgång, vindkraftsverkens effekt och gör därefter en överslagsräkning på hur stor yta dessa vindkraftsparker skulle ta och vilken ekonomisk investering som skulle krävas. Vindkraft är inget alternativ, inte heller vattenkraft eller solenergi - så vad återstår?

Lös det problemet först och prata sedan om att avskaffa kärnkraften...

Lycka till!

Vonkis sa...

Johan D. Ohe
Så bara för att kärnkraften är effektiv är den bra? Då kan ju du ta och åka till Fukushima och drick kranvattnet och äta av maten som finns där. Eller varför bosätter du dig inte i Pripyat?

Istället för att göra allt för att möta det energibehov som finns borde vi kanske börja att fundera på vad vi kan göra för att minska energibehovet?

Anonym sa...

Det är så sorgligt när Greenpeace tar en sån här tragedi och vrider och vänder på det för att få fram sina åsikter.