torsdag, februari 25, 2021

Den trehundrafyrtionde dagen: Såddstart

Välkommen till IsoleringsBloggen


Dag trehundrafyrtio i isolering. Då är balkongsäsongen 2021 igång. Tidigt, jag vet men något skulle jag ha att göra denna dag. I år testar jag för första gången att så i en pluggbox från Nelson garden och för jag har faktiskt märkt upp varje rad så jag ska komma ihåg vad det är som (förhoppningsvis) kommer upp. Det kan låta som en självklarhet att göra så men den här odlaren brukar tänka att hon ska komma ihåg sånt ändå. Det har inte gått så bra de tidigare åren. Även gamla hundar och så vidare.

Vad är det då som ligger där i pluggarna undrar du. Kul att du frågar! Det är Linnetagetes från Anni och från den lilla buske jag fick till förra sommaren, lejongap från förra sommaren, röd salvia, praktmalva, rosenskära och tagetes red cherry.

När jag ändå hade såjorden framme passade jag på att sätta några led novemberkaktusar som ramlat loss under vintern. Kanske blir det något, kanske inte.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh! Nu hann du före mig.
Hamnade framför TVn och skidåkning. Sedan fastnade jag i stickning av 3n halsduk till mig av garnet som jag köpte för mycket av, till koftan. Få4 försöka ta mig i kragen och så frön från fjolårets petunior och lejongap. Har nog några krasse också, men de5 tror jag är för tidigt.
Lycka till med din sådd.
/ Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Både längdåkning och stickning är väldigt fastna-i-vänliga så jag förstår dog :-)
Tyvärr insåg jag precis att lejongapens frön inte ska täckas, vilket jag gjorde, så eventuellt behöver jag så åm dem.

Anni sa...

Frösådder och påsar i frysen måste märkas, det har jag lärt mig den hårda vägen. Om jag gör det? Det händer ...

Vonkis sa...

Anni
Får se om jag fortsätter med detta framöver, kan inte lova något :-)