tisdag, februari 16, 2021

Den trehundratrettioförsta dagen: Testar lite nytt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundratrettioett i isolering. Jag har snöat in lite på fänkål (och lax) senaste tiden i ett försök att förnya min matrepertoar. En favorit är Zeinas ugnsbakade lax med fänkål och paprika (utan paprika) som bår är god och enkel att göra. Lax med bräserad fänkål och parmesansås var också väldigt god men betydligt mer omständlig att göra så den får vänta ett tag till nästa gång, då ska jag dessutom komma ihåg att inte ha parmesan på laxen.

Idag har jag testat att göra saffranslax med potatisstomp men den var tyvärr en ordentlig besvikelse, jag är glad att jag bara gjorde på två laxbitar så det går att äta upp, hade det varit mer hade jag nog kastat det sista faktiskt.

Senare i veckan ska jag testa laxtagine med fänkål och citronyoghurt, håll tummarna för att det blir gott.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi tyckte också att laxen med saffra och garammasala vart lite stark. Men hade mindre lax än receptet, så det kan ju bero på det. Vi hade ingen fänkål.
Men ändå kul att prova nytt.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag är lite lur på om det var att saffranet var från Kockens.

Anni sa...

Gillar lax och gillar fänkål, ska kika på dina länkar. Däremot tycker jag att det låter liksom onödigt med saffran på så god fisk. Den kan man spara till sej eller annan som verkligen behöver piffas till!

Vonkis sa...

Anni
Du har nog helt rätt med laxen och saffranet. Det blev för mycket av det goda.