onsdag, juni 16, 2021

Den fyrahundrafemtioförsta dagen: Aj

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrafemtioett i isolering. Ryggen har varit lite sisådär större delen av dagen. För det mesta har den varit bra men så plötsligt hugger det till.

I vilket fall kom de där huggen mer sällan så det gick helt klart åt rätt håll. Det var tills jag gick för att vattna blommorna på balkongen alltså. Jag var nästan klar när det högg till nå j*vulskt. Det var knappt jag kunde ta mig in. Sedan dess har jag halvlegat i sängen och det går bra, framför allt som avsnitt två av Loki kom idag. Men jag skulle gå ut till köket en sväng och ja du. Det var en intressant upplevelse.

Jag blir lite fundersam på vad det är som hänt. Smärtan sitter på samma ställe där jag skadade mig i slalombacken på mellanstadiet. Men jag har stått framåtböjd på lotten många gånger och det har bara krampat en stund och sedan gått över. För att inte tala om alla gånger jag utan minsta bekymmer vattnat blommorna på balkongen.

Min kropp, the gift that  keeps on giving.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I morgon ringer du Hälsocentralen, eller 1177 nu i kväll.
Du kan behöva hjälp och smärtlindring!
/Marianne

Bloggblad sa...

Är det korsryggen?
I så fall, om det är typ ryggskott, kan jag lära dig det som jag fick lära mig av Jern Hamberg, läkaren som startade Alfta hälsohem. (Jag var där och träffade honom under en friskusvecka 2000) Han menade att all värk i korsryggen kom av för spända muskler i baksidan av låren. De spända musklerna sitter fast uppåt i nerver som går till ryggen (han sa det kanske med andra ord). Men att stå på ett knä, sträcka ut det andra benet och böja sig fram, tänjer baksidan av lårmuskeln. Upp till en minut ska man töja. (Funkar att stå med en foten mot en pall)
Jag har gjort det varje gång jag får ont i ryggen. Funkar varje gång. Extra mycket när jag långvandrade i Spanien och ryggen nästan bröts av (kändes det som).
Det är fullständigt ofarligt att pröva! Det är alltså samma stretch som du förmodligen lärt dig på nån gympa.