lördag, juni 26, 2021

Den fyrahundrasextioförsta dagen: Blommor, frukter och så lite fågelsång

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrasextioett i isolering. Tänk vad man kan hinna med när man inte behöver sova hela dagen. I vanlig ordning när det är lördag blev det till att lösa Melodikrysset i bästa gruppen. Sedan började Fejk med Anna Charlotta Gunnarson  om rösten men eftersom jag ville komma iväg till lotten hann jag bara höra början. Tur det finns att lyssna på på URplay.

Innan lotten blev det dock en sväng till Byggmax för att införskaffa en järnsåg. Hängrännan skulle sågas till. Sågandet var betydligt svettigare än jag räknat med. Hujeda mig, men med tanke på att det redan då hördes lite muller i fjärran var det inte konstigt att svetten rann. Tyvärr kunde jag inte få hela hängrännan på plats på egen hand, de två delarna måste sättas ihop när de är på plats på växthuset. Men nu är den i alla fall sågad.

Nu blir det många bilder, igen. Håll i dig.

Vi börjar inne i växthuset. Oj så det växer här inne. Jag måste komma ihåg att köpa snören så vi kan binda upp både tomater och gurka.

Tomaterna som Suzan sått har blommat för fullt och det har även kommit några frukter.

Tomaterna jag fått frön av från Anni har också börjat blomma så smått. De som var skraltiga så länge, nu är de riktigt stora.

Undra om det är en sort som ska tjuvas eller inte. Det är cocktailtomater så det kan vara så att de inte ska tjuvas.

Frukterna på gurkorna blir fler och större. De ser rätt roliga ut där de växer.

Vi har några blommor också där i växthuset. De får vara där i väntan på att vi ska göra de två sista små rabatterna framför odlingslåda tre och fyra.

Nakenfröpumpan är på väg att klättra ut från pumpabädden. Ser ni de två blommorna på den?

Som vanligt kom koltrasten och hälsade på och sjöng för mig. Efter en stund fick den sällskap av en kompis och när de sjungit klart gick det omkring i pumpabädden och sprätte runt. Förhoppningsvis var det mördarsniglar de letade, och hittade.

När jag kom hem började det mullra igen men det var för långt borta för att det skulle vara lönt att spela in. Både fontänen och trafiken nedanför överröstade. Men himlen var vacker ändå.

Svartöga(n eller t?) har hittat till blomma för dagen. Vi får se hur det går med det. För säkerhets skull satte jag ner en bambupinne i lådan så svartöga får något mer att klättra på.

Den där pinnen ser ju inte superrolig ut men det blir väl bättre när det börjar klättra lite svartöga på den, hoppas jag. När jag ändå var igång virkade jag lite garn och satte i spaljén till blomma för dagen, som uppenbarligen föredrar att klättra rakt upp mot att växa på diagonalen.

Blomlådorna med tagetes ser betydligt roligare ut nu än när jag planterade dem för ca tre veckor sedan. Ser ni den orangea blomman längts upp i mitten?

Det ska vara en tiger eyes men jag tycker att den är fasligt lik linnetagetes. Ja ja, då ska jag inte köpa den någon mer gång.

På balkongen är det en orange lejongap som slagit ut först, och många knoppar har den på gång.

4 kommentarer:

Anonym sa...

LÄNGTAR!

Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag med ❤️

Anni sa...

Snacka om att du fått gröna fingrar - det växer ju så det knakar hos dig! Både på lotten och på balkongen!

Vonkis sa...

Anni
Plötsligt händer det :-)