torsdag, juni 03, 2021

Den fyrahundratrettioåttonde dagen: Ingen ände på eländet

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratrettioåtta i isolering. Bolt och Qick scooters har funnits i stan ett tag, här och där står de. Lite fascinerande är det ändå att någon hyr en sådan där elsparkcykel och sedan bara dumpar den lite var som helst. Som att de verkligen kliver av mitt i steget. Mackan Andersson, som jag följer på twitter, är synskadad och ramlar ofta över elsparkcyklar som står både här och där. För några veckor föll han så illa att han slet sönder senor i axeln samt ett muskelfäste till triceps.

I vilket fall verkar det tyvärr som att eländet bara växer, det ser nämligen ut som att även Voi hittat till stan. Jag blir orimligt provocerad av att se cyklarna stå där nere. Vill gå och sparka på dem.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår lusten att sparka på dom, men är det värt mödan dagen efter!
Tror att vi sluppit eländet än så länge. Har i vart fall inte sprungit på några ännu.
Här är det riktig sommar just nu.
/Marianne

Bloggblad sa...

Jag har sett några såna idag. Ser väldigt övergivna ut. Jag har svårt att fatta det där... Det är ett oskick mot synskadade! Vem tar tag i sånt?
Många demonstrationståg mot allt möjligt skulle jag kunna tänka mig...

Vonkis sa...

Marianne
Sommaren verkar ha kommit här med, temperaturerna håller sig runt 20 grader och solen skiner.

Lite skönt vore det faktiskt att sparka på dem.

Bloggblad
De är verkligen ett otyg för synskadade. Mackan, som jag skrev om i inlägget, kontaktade Malmö stad om problemet med att elsparkcyklarna står där folk ska gå men fick till svar något i stil med att så länge de inte står där bilar och bussar kör räknas det inte som trafikfara.

Anni sa...

Vi är fler som irriterar oss. Vet att synskadade har klagat här i Stockholm också. Ren idioti att bara dumpa dem överallt. Cyklarna alltså, inte de synskadade.

Vonkis sa...

Anni
Det hade nog varit lite dumt att dumpa blinda lite överallt också 😉
Tydligen behöver företagen inte betala för att ställa ut sina cyklar på kommunens mark. läste jämförelsen med de som har foodtrucks som både måste söka tillstånd för att ställa upp, inte får stå var som helst och måste betala en avgift för sin plats.

Undrar hur de som är rullstolsburna eller behöver rullator gör för att ta sig fram när det står full med elsparkcyklar tvärs över gångbanan/trotoaren.