måndag, juni 14, 2021

Den fyrahundrafyrtionionde dagen: Ett foto i timmen måndag 14 juni 2021

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrafyrtionio i isolering. Imorgon är det halvvägs till 900. Men idag är det dags för Ett foto i timmen igen så håll i er, här är min dag.

Kl. 07. Låg och drog mig alldeles för länge så jag sticker ut huvudet på balkongen för att se om det är någon växt som är i akut behov av vatten innan jag börjar jobba. Det är det inte.

Kl. 08. Ska skriva skolans kvalitetsrapport och behöver därför få tag i lite statistik från Skolverket och det utvecklade sig till något av en fars. Ringer första gången, får veta att telefontiden är om en kvart. Ringer andra gången när telefontiden ska börja, klickar mig till min fråga, får veta att telefontiden för den upplysningen öppnar en halvtimme senare. Ringer en tredje gång och får veta att den statistik jag behöver inte längre ges, eftersom riksdagen har klubbat att statistik om lärartäthet, behöriga lärare etc. ska räknas som affärshemligheter för friskolor och därför inte heller ska ges för kommunala skolor då det kan skada friskolorna. Visst är det ett fantastiskt skolsystem vi har.

Kl. 09. Har pratat med vår administratör och fått lite statistik som hon hade.

Kl. 10. Arbetet med att hitta rätt siffror till kvalitetsrapporten fortsätter.

Kl. 11. Kvalitetsrapportandet fortsätter. Mellan varven plingar det till i jobbchatten. Visst är det rimligt att lärare ska lägga arbetstid på att flytta möbler mellan olika klassrum.

Kl. 12. Dags för lunch, även om matlusten inte är så där överdrivet stor.

Kl. 13. Kollar upp ämnesbehörighet.

Kl. 14. Mejlar administratören.

Kl. 15. Avstämningen med rektorn via länk är avslutad. Min bakgrundsbild är ett foto jag tagit av tavlan Madame Saint-Ange Chevrier av Louis-Léopold Boilly som hänger på Nationalmuseum. Jag tycker hon påminner så otroligt mycket om Mary Bennet från BBC-versionen av Jane Austens Stolthet och fördom.

Kl. 16. Jaha ja, det där att jag lade in kylklamparna igår, det skedde tydligen bara i min fantasi. Tur jag inte ska använda dem idag då.

Kl. 17. Och där kom den. EFIT-disken.

Kl. 18. Skulle bara gå med lite källsortering men fick ta det väldigt försiktigt när jag skulle gå genom porten för någon eller några hade fått för sig att slänga något genom fönstren så det låg fullt med glassplitter på golvet.

Kl. 19. Pratar i telefon med Suzan och försöker få till någon slags sortering av fröerna under tiden. 

Kl. 20. Förbereder lite rädisor som ska ska picklas med rabarber.

Kl. 21. Har testat att pickla rabarber och rädisor men hade inte 200 gram rädisor och använde därför inte heller 3-4 rabarberstjälkar så jag får se hur det blir. Däremot är det ju lite märkligt att jag tryckte ner och tryckte ner för att glasburken skulle vara så full som möjligt med rabarber och rädisor. Men ändå flyter det upp på det där viset. 

Kl. 22. Avslutar fotodagen men att fnissa åt twitter-tråden GW som bakverk
Andra som är med och fotar sin dag hittar du här.

8 kommentarer:

Micke sa...

Vilket virrvarr det var på jobbet tycker jag..

Ang altandörren min. Har sånt nät också men vet inte hur jag ska fästa det hela. Har lite knepigt "inramat" runt dörren och fönstret intill. Tror jag måste fixa till en extra ram jag sätter nätet i för det ska täta i sidorna.

Vonkis sa...

Micke
Jo, det är att hoppa mellan dokumenten och myndigheterna för att få reda på rätt siffror.

Aschans, att det ska vara så bökigt att få fast nätet. På den jag har var det klisterfästen men vi behövde nåla fast den i träpanelen för att den skulle sitta ordentligt.

Elisabeth sa...

Skolverket, denna lättillgängliga myndighet! <-- (Kan innehålla spår av ironi, ja. Har mailat dem några gånger och oftast fått goddag, yxskaft-svar. Ringa har jag aldrig provat, och det är väl lika bra det!)

Anni sa...

Varför ska saker som kan vara enkla vara enkla när de kan krånglas till? Och dessutom med telefontid! (Eller än värre - kö!)

Måste skaffa ny nätdörr. Inte mot mygg, men mot ekorrar. Såg att du skrev hos Micke också.

Razzy sa...

Tittar in på din dag, vilket jättejobb med siffror och telefonsamtal som inte leder dit du vill

Anonym sa...

Jag och Vonkis har ett talesätt när handarbetar, bakar eller liknande.
” Varför göra det enkelt när man kan krångla till det”. Undrar om vi blivit buggade av några myndigheter?
/Marianne

Vonkis sa...

Elisabeth
Med tanke på kraven Skolverket ställer på oss om tillgänglighet, anpassat och övertydlighet i förbannelse är det märkligt att de själva är så otydliga. Om jag ska ha tag på någon information från hemsidan googlar jag alltid exempelvis Skolverket lgr 11 biologi. Det går snabbare så än att leta på hemsidan.

Anni
Det kan man sannerligen fråga sig.
Nej men, har ekorrarna börjat ta sig in i huset nu också!

Razzy
Sakta sakta går det framåt, men nog är det frustrerande att fastna på så dumma saker.

Vonkis sa...

Marianne
Det skulle inte förvåna mig och de valt att förvanska det talesättet.