tisdag, juni 08, 2021

Den fyrahundrafyrtiotredje dagen: För ömkligt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrafyrtiotre i isolering. Idag var dagen jag lessnade på stöket på balkongen så nu är nästan alla plantor planterade i lådor eller krukor och växthuset står i vardagsrummet i väntan på transport till vindsförrådet. Men det måste sägas. Det ser för ömkligt ut i lådorna och krukorna. Den stora tagetesen till vänster på bilden har jag fuskat och köpt. Resten har jag odlat själva. De ser verkligen inte mycket ut för världen så jag hoppas de tjockar till sig nu. Rejält. 

Dagliljan uppe till höger ska bli orange så den har fått sällskap av fyra tagetes strawberry blond. Av ca 30 fröer var det 6 stycken jag lyckades få så här pass stora i alla fall. Det irriterar mig att jag inte kan köpa den sorten färdig men de blomsteraffärer jag frågat har knappt vetat att sorten finns.

Från vänster till höger. Solrosen fick ta plats i den långsmala krukan svartögat stått i. Jag har planterat en röd salvia tillsammans med fyra tagetes red cherry. Men de är så konstiga. Alla red cherry blev väldigt långa och nu kommer det lite blad och blomknoppar längre upp. Jag hoppas stjälken orkar med det. I krukan med den andra dagliljan har jag tryckt ner en röd eller orangeflammig lejomgap och två ringblommor. Sist då, i korgen, står en kruka med de två nysådda gula rosenskära jag har kvar och tre tagetes vanilla cream. I de stora krukorna har jag lämnat lite plats för något hängade längst ner. Kanske penningblad?

Den här balkonglådan är nu ömkligast av alla. Tre slingerkrasse och två lejongap av okänd kulör. Den andra grå och runda balkonglådan är i och för sig tom för plantorna räckte inte längre.

Alls fröer jag sådde och höll på med, och så var det det här det blev. Visst, man var kall och gick hårt åt det mesta, en hel balja tvärdog ju mystiskt. Men ändå. Nåja, jag lär ju göra ett nytt försök nästa år i vilket fall.
 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju möjligt att de sätter rejäl fart nu, när de planterats om. Vist har du satt i plant-eller blomjord. Du kan nog rätt snart även ge växtnäring. Lycka till med balkongen, den kanske blir lika fin son lotten!
Marianne

Bloggblad sa...

Har du inte fått tid för vaccin än? Sonen får på söndag. Han är född -79. Men du är väl mycket yngre?

Vi måste ju bara träffas och diskutera våra odlingar. Törs du ses utomhus? Jag är färdigvaccinerad sedan drygt två veckor. Jag cyklar gärna till stan en vacker dag och tittar på kolonilotten. Vi är hemma då och då. Och min elcykel behöver komma ut.

Vonkis sa...

Marianne
Jupp, har köpt den plantjord jag bytte till i fjol och som satte sprutt på blomma för dagen då.

Bloggblad
Du är för rolig, jag är född -78 :-)
21 juni är det dags för min andra spruta men nog törs jag ses utomhus alltid. Lotten ligger på andra sidan stan, vid Ingelsta men du får gärna komma förbi och hälsa på.

Anni sa...

Vid det här laget kanske det är mer fart på balkongen. Kan inte låta bli att fascineras över skillnaden mellan balkongodlingen och lotten - där växer det ju så det knakar!

Vonkis sa...

Anni
Nu har det tack och lov vuxit till sig på balkongen, några blommor bättre än men nog är det grönare nu alltid.