fredag, augusti 06, 2021

Blandad kompott

Välkommen till KopmpttBloggen

Käre värld. Jag vet inte när jag senast sov till nio men idag hände det. Två sena kvällar i köket har tagit ut sin rätt. Det är ålderdomen det. 

Vad har jag då haft för mig denna dag? Det har blivit en del OS, handboll, fotboll och hästhoppning. Maria Gretzer har blivit en stor favorit bland experterna. Det är underbart att höra hur hon manar på hästarna och lever sig in när det är svenska på banan. Finalen är klockan 12 imorgon, lyssna på Radiosporten och njut.

När fotbollsfinalen skulle avgöras var jag hos frissan för första gången på över två år. Det var en stackars elev som klippte mig. Hon var duktig men mitt hår är inte roligt att ha att göra med. Jag vill inte ha någon styling men hon frågade om jag inte ville ha en fläta i alla fall. Och ni känner mig, jag tackar inte nej till en fläta. Sagt och gjort, det blev en inbakad fläta. Frisörskan behövde börja om en gång och börja lite längre bak på huvudet. När hon nästan var klar sa hon att hon förstod vad jag menade med att håret är bångstyrigt. 

 Eftermiddagen och kvällen har jag ägnat åt att se klart Modern Family, börja se om The Witcher och ändrat bakgrundsbilderna på telefonen.

Jag ville ha med Okoye, Nebula och Captain Marvel också men kunde inte anpassa det kollaget så alla syntes på skärmen. Ibland är livet helt enkelt hårt.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag hade förväntat mig att bli morgonpigg direkt efter pensionen. Helt övertygad var jag, att alla gamlingar studsar upp senast kl 07.
Jag plågar mig upp vid nio, för att inte vara för pigg på kvällen. Men det händer att jag stänger av mobilen tio gånger och sover till halv elva. Då brukar maken (som är trött både morgon och kväll) väcka mig för att kolla om jag lever.

Anonym sa...

Bloggblad, det är ungefär samma här. Sista 16. åren jag jobbade satt jag på bussen kl 6 på morgonen. Innan, jobbade jag inom vården och skulle ofta vara ombytt och klar på jobbet kl 7. Nu som pensionär försöker jag kliva upp vid halv nio. Men inte alltid det funkar. Ser det som ett straff, de dagar jag måste vara på affären runt 8 då det är minst folk, eller andra gånger jag har tidig tid att passa. Fördelen är att gubben har dukat frukost när man väl kommer upp.
Vonkis kan nog inte skylla på det eftersom hon har minst 25 år kvar till pension…

Vonkis, visst är det skönt att ha klippningen bortgjord?
/Marianne

mossfolk sa...

Min morgonpigghet försvann när jag fick barn. Tidigare vaknade jag pigg och laddad för en ny dag varje morgon klockan sex. Nu är jag tröttare än tröttast och masar mig inte upp ett ögonblick tidigare än jag måste. Har än så länge en förhoppning om att det vänder tillbaka igen.

Var för övrigt också hos frisören idag, för första gången på 1,5 år. Det blev myyyyycket kortare än jag tänkt mig. Storebror blev så förskräckt när han såg resultatet att han vägrade att sätta sig i stolen innan frisören lovat att bara toppa hans hår (och jag yppade inte ett ljud om att det var just vad jag också bett om).

Vonkis sa...

Bloggblad
Jag har alltid varit både morgon- och kvällspigg, till mina föräldrars förtret. På måndag måste jag kliva upp absolut senast 5:30 för att hinna med spårvagn och buss till jobbet. Det blir spännande att se hur det går.

Marianne
Det hör som sagt inte till vanligheterna att jag sover så länge. när jag har gäster eller sover över hos någon får jag så gott som alltid ligga och vänta på att de andra ska vakna, ibland flera timmar.

Det var väldigt skönt att få håret klippt.

mossfolk
Nej så tråkigt det är när frisören klipper mer än man sagt. Ja, det växer men det kan ju ta sin lilla tid och under tiden brukar i alla fall jag vara väldigt medveten om hur fel håret känns. Hoppas storebror blev nöjd med sin frisyr.

Anni sa...

Jag har coronafrisyren kvar. har kapat topparna ibland. Min frisör kommer att gråta den dag jag vågar mig dit.

Visst lyssnade vi på Radiosporten när hästhoppningsfinalen gick. Vi skrattade så vi grät i bilen - och kom för sent till mötet vi skulle på :-D

Vonkis sa...

Anni
Du får ta med ett paket servetter till frisören när du väl beger dig dit.

När man lyssnar på ett sådant underhållande radioreferat och det går bra för det svenska laget, då tycker jag man kan få komma för sent 🙂