tisdag, augusti 10, 2021

Mums och rödbetsmysterium

Välkommen till SkördeBloggen

Dag två på jobbet. Man kan väl säga att den var intressant. Jag lämnar det där.

Efter jobbet drog jag till lotten så nu har jag testat att åka bussen ut. Egentligen hade jag för ont lite överallt för att åka ut men ingen har varit där på en vecka och jag jobbar för sent resten av veckan för att kunna åka. Gurkorna och tomaterna i växthuset behövde helt enkelt vattnas. 

Tack och lov har det inte varit supervarmt veckan som gått, då hade det nog varit mer av en djungel som mött mig. Trots det svalare vädret hade det nämligen växt en hel del. Det har blivit fler och större tofsar på majsen och jag gjorde mitt bästa för att hjälpa till med pollineringen. Håll gärna tummarna för att det blir i alla fall några korn.

Det här är vad jag fick med mig hem. Tre tomatplantor har stått utomhus och på den ena har stammen gått av så jag behövde ta även de frukter som inte mognat klart. Jag blir lite fundersam över rödbetorna. Varför blir de inte större? De på bilden sådde vi i juni. Innan jag drar upp rödbetorna (och morötterna) tittar jag hur det ser ut precis vid jorden. På alla de rödbetor som ligger på fatet stack det upp en fruktkropp ovanför jorden men när jag drog upp dem var det just inget under marken. Vad beror det på?

Nu kom jag på att jag glömt packa upp de gula vaxbönorna och de två sockerärtorna som mognat i vår nya ärtodling. Nåja. De kommer ju förvällas och frysas in även om de inte syns på bild här i bloggen.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag ska fota en av minsterrödbetorna - tog ändå inte de största. Brorsan har varit lärare i trädgårdsodling, så det vore ju skit om han inte skulle lyckas.
Jag har påsar och hinkar i garaget, vi fick mängder med mat! Halleluja!

Bloggblad sa...

Ja, monster var det. Inte en halv minister…

Anonym sa...

Har ni tillräckligt med djup i odlingslådorna, så de har jord att växa i! En del har dubbla pallkragar till morötter ocg rödbetor.
/Marianne

Vonkis sa...

Bloggblad
Ha ha

Fota gärna av dem, det vore roligt att se hur stora rödbetor kan bli. Blir de inte träiga när de är väldigt stora?

Marianne
Har inte du varit här och sett våra stora (och djupa) odlingslådor?

Anni sa...

Rödbetor kan jag inget om, men på majsen kan du ju känna försiktigt under tofsen om det börjar svälla en kolv där? (Det lät onekligen lite ekivokt)

Vonkis sa...

Anni
Ha ha ha
Då blir det att klämma på lite majs idag då 🙂