måndag, augusti 02, 2021

Ett foto i timmen måndag 2 augusti 2021

Välkommen till FotoBloggen

Då går jag in i årets sista semestervecka, nästa måndag börjar läsåret 21/22. Idag är det även minnesdag för folkmordet på romer under förintelsen och så är det åter dags för ett foto i timmen.

Kl. 07. Då är det dags att starta den här dagen då.

Kl. 08. Morgonvattning på balkongen. Svartögat har sent om sider kommit igång och blommar nu rätt bra. Linnetagetesen däremot verkar vara på upphällningen. Det blev nog för mycket med fyra plantor i en hink.

Kl. 09. Lyssnar på handbollsmatchen mellan Sverige och Ungern samtidigt som jag rensar lite på balkongen.

Kl. 10. Jag som inte dricker kaffe och inte har någon kaffebryggare (kommer kaffedrickare på besök finns kanske kokkaffe) har köpt ett storpack kaffefilter för att ha till mina fröer. Så då är det bara att börja plocka.

Kl. 11. Hämtar lite böcker jag beställt.

Kl. 12. Ska förvälla lite bönor (störbryt och vax) för infrysning.

Kl. 13. Följer semifinalen mellan Australien och Sverige via Radiosporten och SVT.

Kl. 14.  Det är väldigt spännande i semifinalen men äta bör man ändå. hat stekt lite körsbärstomater med egenodlad nyzeeländsk spenat och dito riven zucchini kryddat med vitlökspulver och salt. Till det lite halloumi. 

Kl. 15. På väg till biblioteket för att lämna tillbaka några försenade böcker. Jag har dragit på att gå med dem för jag skäms över att vara sen och behöva betala förseningsavgiften. Så visade det sig att de tagit bort den nu under corona. Där ser man.

kl. 16. På hemvägen stannade jag på torget för att köpa lite kösbär, det blev dyrare än jag räknat med så de där bären ska ätas med andakt.

Kl. 17. Börjar plockar ur den lilla kartongen med grejer päronen hade med sig från huset. Blandad kompott kan man säga.

Kl. 18. Tittar på ett avsnitt av Modern family.

Kl. 19. Så många intressanta böcker. En halvgul sol och Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie har jag köpt efter tips från Klimakteriehäxan. Resterande fyra har jag läst en hel del bra om och de tar upp viktiga ämnen så de hamnade i paketet de med.

Kl. 20. Avslutar fotodagen med ett avsnitt av Ett fall för Vera. Jag måste börja vänja mig med att gå upp i ottan och behöver lägga mig tidigt för att orka upp. Hå hå ja ja. Andra som fotar sin dag idag hittar du här.

16 kommentarer:

Hanna sa...

Härligt att du har lite semester kvar. Här är min semester slut idag så bara att pallra sig iväg igen...

Vonkis sa...

Hanna
Jag ska göra mitt bästa för att njuta av den här veckan. Kanske skulle man börja ställa larmet lite tidigare varje dag för att vänja sig vid jobbstarten.

Annika sa...

Tack för titten
Vad härligt att plocka sina egna frön, det blir fint till nästa år

Carin sa...

Kaffefilter är bra till fröer och mycket annat:)
Om du förvarar kaffet i frysen så håller det lääänge! Kaffe är bra näring för bl.a rosor, liksom te.

Vonkis sa...

Annika
Det blir lätt lite väl dyrt att köpa fröer hela tiden så i år har jag faktiskt tänkt till lite :-)

Carin
Min frys är väldigt liten så jag köper kaffe om jag vet att jag ska få kaffedrickare på besök och så får de ta hem och koka slut hemma.

Eva sa...

Här går kaffefiltren åt till kaffet. Men de där rackarna som jag köpte fel storlek av kanske man skulle kunna få en idé från dig att använda till nåt som inte är kaffe...

Här har jag också följt fotbollstjejerna. Det var pirrigt, men gick ju bra. :)

mossfolk sa...

Kaffefilter är mycket bra att förvara fröer i :)
Jag hade, som vanligt, missat att det är efit idag.

Anonym sa...

Kan väldigt lite om fotboll, och inte speciellt intresserad. Men ibland lyssnar man till, då radion ändå går på. Reagerade då de gjorde mål. ”Det var inget vackert mål…” Är inte det viktigaste ATT det BLIR mål? När de hade vunnit, så säger den kvinnliga specialisten/reportern att fotboll ska vara vackert men att det inte varit det nu. VAD ska vara vackert? Vet inte om jag hört det tidigare…

Bra att du spar dina frön. Har bara tagit reda på krassefrön än. Men har inte märkt ut vilka lejongap som var röda eller rosa, så det blir väl ändå mer gult och vitt nästa år. Skulle behövt smyckespåsar att knyta på blommorna.

//Marianne

Micke sa...

Kaffefilter är bra till hamburgare (med bröd) också har jag hört.. Kör själv kokkaffe i en percultor så går inte hålen igen så lätt men man brukar få slänga på en skopa extra då vattnet rinner igenom lite fortare då det är lite "glesare". :)

Hängde med på fotbollen sista halvtimmen också på SVT.

Vonkis sa...

Eva
Det är supersmidigt att spara frön i dem så testa du med.

Visst var det spännande med matchen, hoppas de vinner på fredag.

mossfolk
Anni (Vardagsnjutning) har skickat fröer till mig i kaffefilter, det var så jag förstod hur bra det var.

Marianne
Jo, men en del mål är väldigt vackra och en del så slumpartade att man undrar hur det kunde bli ett mål. Det är ganska ofta prat om spelet är vackert eller inte, du får börja lyssna lite oftare på matchreferat :-)

Jag är glad att jag sparat de där smyckespåsarna, de har legat i en necessär i badrummet många år men nu kom de äntligen till användning. Det blir ingen krasse för mig nästa år. Om jag har några fröer kvar kan jag skicka dem till dig om du vill.

Micke
Aha, ska komma ihåg kaffefilter nästa gång vi äter hamburgare utomhus då.
Päronen använder också perkolator, om de inte slutat sedan de flyttat.

Anonym sa...

Päronen använder perkulator med kokkaffe. Det är det godaste, men man ska intesnåla medkaffebönerna ☺️
/Dina päron

joakim sa...

Tittar förbi din dag. Oh kokkaffe är banne mig bättre än brygg

Hanna sa...

Åååh körsbär!
Missade dessvärre fotbollsmatchen, p.g.a. jobb, men hade varit kul att se.

Bloggblad sa...

Jag sparade fröer i filterpåsar förra sommaren. Fick några roliga fröställningar, skrev på hur de såg ut, för namnen hade jag glömt. Men - det kom upp samma från alla ... nånstans måste jag ha gjort fel. Jättevädd i långa rader ... men de blå bollarna? Hmmm... ?

Anni sa...

Svartögat är ju jättefint, men så konstigt att Linnétagetesen gett upp - min är som finast nu!
Förseningsavgiften betalade jag på nätet hemifrån, så kunde jag glatt lämna böckerna utan att någon visste hur slarvig jag varit :-) Men mitt bibliotek stängde när pandemin slog till och jag vet inte ens om de öppnat än. Har böcker så det räcker ändå nu.
12:90 hektot var verkligen svindyrt för körsbär!

Vonkis sa...

Dina päron
:-)

Hanna
goda men dyra
Skulle det fungera att lyssna på Radiosporten på jobbet?

Bloggblad
nej men, så märkligt att det blev samma i alla påsar och att det var just jättevädd du samlat. är inte det en perenn?

Anni
Troligtvis beror det på att jag satt fyra plantor i sammahink, det blev nog för många. De två på lotten är superfina.

Stadsbiblioteket här hade stängt men hemleveranser till oss som var hemma när läget var som tuffast. Nu har de öppet med självbetjäning.

Inte nog med att priset var högt, han lade betydligt mer i påsen än jag tänkt och jag var alldeles för feg för att säga något.