torsdag, augusti 12, 2021

Osmarta djur

Välkommen till JobbBloggen

En ny dag på jobbet. Började med två timmars genomgång av SchoolSoft, imorgon blir det två till, sedan får vi se vad jag tycker om plattformen. sedan har det delats in elever i grupper, gjorts klassrumsplacering, samverkats och rensats bort Oriflame-kataloger från nytt skrivbord.

När jag satt där och skrev hörde jag hur det smattrade mot fönstret. Det var en nässelfjäril som lyckats hitta in till klassrummet. Visst brukar man säga att många djur är intelligenta men den här tillhör inte den kategorin. Jag öppnade två av fyra fönster för att den skulle flyga ut. Tror ni det hjälpte? Icke. Fyra fönster, de två i mitten är öppna men fjärilen flyger mellan de två längst ut. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Till slut fångade jag den i en låda och släppte ut den. Dagens goda gärning?

Idag är jag förresten inte lika avgrundsdjupt trött. Jag har inte sovit något sedan jag kom hem, första gången den här veckan, så det finns hopp om livet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den tröttheten tog jag över idag.
Skulle handla fysiskt på Coop för första ggr på 19 månader. Det skulle vara minst folk på morgonen. Så jag åkte hemifrån kl 8. JAG som inte brukar vara uppkliven då. Storhandlade och det var verkligen lite folk, så det var skönt. Men tog tid att packa in.
Verkliga orsaken till det fysiska besöket var inhandling av några burkar surströmming. MEN DE VAR SLUUUT! ÅRETS!!! Så det måste bli ett besök till veckan också, och hoppas att det finns då.
Sedan på återbesök till reumatologen och glädjande besked. Dagen har rullat på, med lite olika saker och jag somnar naturligtvis framför TVn och 18-nyheterna.
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Att du orkade upp 😉
Men va fasen! Jag har läst att det varit lite strömming men att det redan är slut, det låter inte bra.

Härligt med positivt besked från läkaren ❤️

Anni sa...

Hur stor hjärna kan en fjäril ha plats för?

Vonkis sa...

Anni
Det kan man i och för sig fundera över 🙂