måndag, augusti 09, 2021

Trött

Välkommen till StartBloggen

Klockan ringde 05:10 och jag flög upp i sittande ställning, livrädd för att somna om och försova mig. Sedan blev jag å andra sidan sittande där på sängkanten i runt fem minuter, man jag var i alla fall vaken.

Arbetsdagen har gått över förväntan. Jag har tillbringat den allra mesta tiden själv i mitt nya klassrum. Skolan fortsätter med samma tänk som innan sommaren. Möten ska i största möjliga mån genomföras digitalt. Av dagens tre möten hade vi också två via teams, vid det tredje var vi så få att vi kunde sitta utspridda i ett klassrum. Vi fortsätter även med full förtroendetid, det vill säga att när man inte har några lektioner får man arbeta hemma. På det hela känns det helt enkelt bra.

Det sämsta var lunchen. Jag hade stekt kyckling och som så många gånger tidigare kryddat den med vitlökspulver, paprikapulver och salt men den smakade inte ett jota. Den var bara en smaklös massa. Tyvärr stekte jag två filéer samtidigt och den andra ska jag ta med mig imorgon. Nu har jag hällt över mer kryddor där den ligger i sin matlåda och hoppas på det bästa.

När jag kom hem var jag så trött så trött att jag la mig i 30 minuter innan jag kryddade upp kycklingen och gjorde lite pannkakssmet. Imorgon ska det stekas pannkakor för att ta med på onsdag. Sedan blev det en sväng på balkongen för vattning och bortplock av fula blommor och blad. Då såg jag att nu, äntligen, börjar det komma enstaka blomknoppar på krassen. Det var sannerligen på tiden.

Det var den dagen det. Nu ska jag bestämma mig för om jag orkar duscha eller inte, sedan blir det till att lägga sig för natten. Jag ska ju upp strax efter 5 imorgon bitti igen. Käre värld.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att skolan är lite coronaanpassad. Hoppas det funkar när eleverna kommer också.
Det här med krasse alltså. I fjol började mina blomma strax innan flytten som var runt den 20/8. Grannens hade blommat sedan midsommar.
I år har de blommat sedan juni, och jag har redan plockat in frön. Men d3 blommar än, men har lite blad. De blommar, men inte himla många åt gången.
// Marianne

Marion365 sa...

Låter som att skolan har en bra anpassning i covidtider. Hos oss känns det som att vi utsätts främst på fika och lunchtider. Om några veckor är vi full styrka på jobbet och då begriper jag inte hur vi ska lösa hela situationen🙈
Mina krasse har inte heller bjudit på särskilt många blommor i år. Tänker att de(mina) kan ha fått för mycket gödsel, planterade i hästdynga🐎

Vonkis sa...

Marianne
Hjälp, har ni snart bott ett år i lägenheten! käre värld.

Intressant att det kan skilja så många veckor i blomning, även om det var varmt där i juli.

Marion365
Coronaanpassningen känns på det stora hela bra, idag blev det dock ett ett fysiskt möte med hela arbetslaget i ett klassrum och jag var inte beredd på att det skulle vara så många där. Nästa gång ska jag vara med digitalt. Förmiddagsfikat och lunchen har jag stoppat i mig i klassrummet de här dagarna, jag känner mig inte trygg med att vara bland alla i personalrummet. Men visst är det tråkigt att sitta ensam även när jag äter, det hade varit trevligt om någon gjorde mig sällskap men det är som det är.

Hm. Har det kommit mycket blad istället på krassen, så kan det väl bli om det är övergödning?

Elisabeth sa...

Skönt att en del av anpassningarna är kvar! Vi börjar inte förrän nästa vecka, och det ska bli intressant att se hur det är där jag jobbar... Vi kommer nog att få vara med digitalt på möten, men säkert kommer vi vara tvungna att göra all ramtid i skolan - åtminstone den senaste terminen kunde vi välja var vi ville göra den. Ja, om det gick rent schemamässigt alltså - mina lektioner låg så att jag sällan kunde göra något hemifrån. Å andra sidan kunde ofta mina kollegor det, så jag blev ändå rätt ensam, haha.

Vonkis sa...

Elisabeth
Det känns väldigt bra att de håller fast vid det digitala och möjligheten att jobba hemifrån.
Slipper man sitta i ett arbetsrum med en massa kollegor så kan man ju lika gärna vara kvar:-)

Anni sa...

Ny vardag. Det lär ta tid att anpassa sig (dig). Knepigt att något man längtat efter ska bli som ett problem. Hoppas att du kommer tillrätta med både det ena och det andra.

*läser vidare med stort intresse

Vonkis sa...

Anni
Lite åt rätt håll går det men jag är fortfarande rätt trött när jag kommer hem.