söndag, augusti 15, 2021

Röjt var det här

Välkommen till RöjningsBloggen

Perfekt väder för arbete på lotten idag igen, jag tackar och tar emot. Först blev det dock en shoppingrunda så nu har vi två lite längre rännkrokar, silikon, ogräsduk, jord, barkmull och täckbark. 

Äntligen är allt gräs borta och mängden kirskålsrötter kraftigt reducerad. Däremot är den strömlösa elkabeln kvar. Vi får ta och fundera hur vi ska göra med den, gräva upp eller ner?

Två säckar med kirskål och brännässlor, en enda gång har jag bränt mig och då var det ena benet som fick sig en omgång. Klantigt av mig. Sista plåten kom bort, så nu får det bli en till sväng till returpunkten. Böset som låg under plåten är bortskyfflat och ligger på komposten.

Jobbigast var det att få bort de två stolpskorna med någon form av cement- och stenblandning runt. Jag skulle nog ha låtit dem legat kvar för ena tummen tog lite stryk av släpandet. Nåja, nu är det i alla fall gjort.

Idag kom jag ihåg att fota området där våra komposter ska stå, som Suzan snyggade till igår. Bättre sent än ännu senare, som man säger.

Så här såg det ut när hon började. När vi lyfte upp locket för att ta det till returpunkten kom det upp en liten råtta eller stor mus som sprang bort så jag är väldigt tacksam över att jag inte behövde röja där.

Tack och lov ska det regna en del imorgon så jag behövde bara vattna i växthuset, där börjar tomaterna få lite färg. Var nu detta black cherry eller cookie? Jag lutar åt den senare.

Att det här är trilly är jag däremot säker på.

2 kommentarer:

Anni sa...

Cookie är inte klotrund utan får en liten spets. Vilket får mig att undra om jag själv har någon planta i år.
Trilly är helt rätt.

Vonkis sa...

Anni
Ska inspektera undersidan på tomaterna när jag åker ut efter krysset idag.