tisdag, augusti 17, 2021

Första elevdagen

Välkommen till SkolBloggen

Äntligen första elevdagen och eleverna är ju helt klart det bästa med det här yrket. Idag handlade det bara om att samlain papper vi skickat hem, dela ut schema, mappar, pärmar och att lära känna varandra. Jag har presenterat mig lite djupare för min och kollegans klass så nu vet de eleverna att jag är bästa vän med Céline Dion, mitt Marvel-projekt, sommar och hur otroligt gott surströmming är. 

Elevdagen avslutades med att jag läste två kapitel ur Robinson Crusoe. När eleverna gick hem hade jag tänkt pricka av vilka som lämnat in de papper vi skickat hem och planera de två mattelektioner jag ska ha imorgon. Men det var innan jag öppnade mejlen och såg alla mejl från rektorerna där de ändrar mina arbetstider, utan att ta hänsyn till att jag åker buss. Så imorgon blir det till att freestyla, men det kan ju gå bra det med. Det är inte som att jag aldrig gjort det tidigare.

3 kommentarer:

Anni sa...

Mäh. Hur tänker de då, rektorerna? Vill de ha dig kvar eller ska de bli av med dig innan du hunnit börja igen?
Hoppas att det blivit bättre idag.

Anonym sa...

Kräver det att du måste freestyle bussåkandet också? Eller får du längre dagar?
Viktigast dock att elever får känna dig och vilka vänner och matvanor 🥰
/ Marianne

Vonkis sa...

Anni
Efter förra året har jag förstått att mitt arbete inte värderas särskilt högt, så jag kan inte säga att jag är särskilt förvånad över att schemat ser ut som det gör, eller allt annat som hänt och sagts de här två veckorna.

Marianne
De kan inte lägga ett schema som ger mig dötid på jobbet när jag ska vänta på att börja eller på att bussen ska komma. Just den biten med schemat har dock ordnat till sig nu.