lördag, augusti 07, 2021

En riktig pärs

Välkommen till SpänningsBloggen

Lyssnade eller tittade du på os-finalen i laghoppning idag? Jag satt som vanligt och lyssnade på Radiosporten där radarparet Christian Olsson och Maria Gretzer glänste som vanligt. Christian säger att någon häst ser trött och slut ut, Maria tycker att han överdriver och att hästen ser nöjd ut, eller när Maria manar på hästarna, klickar med munnen samtidigt Christer utbrister klipp, klipp, klipp, klipp, klopp, som för att få det att gå fortare.

Inför finalhoppningen var de tre svenska ryttarna som enda lag helt felfria efter kval och final i den individuella tävlingen och kvalet i lagtävlingen. Tre ekipage, tre hoppningar, allt felfritt, så till och med jag hade förhoppningar på guld.

När det var dags för den tredje och sista rundan i finalen låg Sverige tvåa med fyra straffpoäng efter att Malin Baryard-Johnsson, samma som Belgien och USA. Frankrike var i ledning med bara två straffpoäng. Även Peder Fredricson fick en rivning (på det absolut sista hindret!) så när bara den sista franska ryttaren återstod lutade det åt en omhoppning om silvret mellan Sverige och USA. Inte dåligt men det var ju guldet vi ville ha. Då gick allt fel för Frankrike med rivning och utvägran. Det var inte utan att jag tyckte synd om Frankrike då.

Så omhoppningen gällde guld. Alla tre ryttarna i de båda lagen skulle hoppa igen och dra på trissor om inte Sverige gick och vann. Henrik von Eckermann gick som enda ryttare genom os helt felfritt, efter två kval, två finaler och två omhoppningar. Dessutom fick vi höra Christian Olsson säga saker som Detta klarar inte människor Maria, detta klarar inte människor och djur, eller Ös på som om du hade knyckt den här hästen

Så många guldkorn (pun intended).

Det första svenska guldet i laghoppning på 97 år och det tredje guldet i detta OS. Bra jobbat atleter!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Det var nästan omänskligt spännande.
Så grymt bra ridet och vilka fantastiska hästar (jag var tveksam till att de skulle orka ytterligare en omhoppning, med tanke på att de alla tre redan gjort en omhoppning den här veckan -det är ju en hyfsad ansträngning på de höjderna).

Christian Olsson och Maria Gretzer är verkligen outstanding när det gäller att kommentera i radio. jag skrattade högt många gånger. Det märks också att de har jobbat ihop många gånger. Christian tar det liksom med en klackspark när Maria abrupt säger att han ska sluta svamla eller att hans fråga var ovanligt dum ;)

Anonym sa...

Det var verkligen både spännande och komiskt. Fick mig många skratt under tävlingen.
/Marianne

Elisabeth sa...

Det var extremt spännande! Lyssnade också på radio, och jag håller med, Christian Olsson och Maria Gretzer är underbara. Christian strör liksom härliga citat omkring sig och Maria är så härlig hon också. Efter att ha lyssnat på dem under OS är jag inte ens bitter över att OS går på en kanal jag inte har!

Vonkis sa...

mossfolk
Den ovanligt dumma frågan var verkligen ovanligt dum :-)

Jag tänkte på det, att det var inte många minuter mellan ordinarie hoppning och omhoppningen, hästarna borde vara rätt slut efter även om de är vältränade.

Marianne
Radiosporten borde lägga ut ljudklipp från alla svenska hoppningar.

Elisabeth
Christians liknelser är underbara, man undrar var han får allt ifrån.

Anni sa...

Som sagt. Jag lyssnade. Grät och lyssnade. Skrattade och lyssnade.

Vonkis sa...

Anni
Många skratt blev det 😂