fredag, augusti 13, 2021

Fredag!

Välkommen till FredagsBloggen

Det är lite trögt att komma upp på morgnarna men det känns lite lättare att gå upp, det gör det.

Sista arbetsdagen för veckan är avklarad, larmet för imorgon är flyttat till klockan nio. kanske vaknar jag tidigare av mig själv men om inte kan jag sova länge.

Suzan är tillbaka i stan så vi åkte ut till lotten efter jobbet. Det har regnat en del senaste veckan men det var inte så mycket vatten i tunnan vid växthuset som vi hade förväntat oss. Här ser ni hängrännan som vi fixade till för en dryg vecka sedan då vi märkt att den inte lutade tillräckligt mycket för att vattnet skulle rinna åt rätt håll. Som ni ser på bilden har vi vinklat den så mycket det bara gick.

Jag blev lite fundersam över vattenmängden i tunnan och när jag kände i rännan var det vatten kvar in den. Därför tog jag fram det lilla vattenpassen och dra på trissor, marken lutar så mycket att rännan är rak. Så frustrerande! Vi måste helt enkelt köpa några hållare som hänger ner en bit. 

En annan tråkig sak är att äppelträdet inte verkar må superbra. Majoriteten av de här äpplena har Suzan plockat från trädet, de har alltså inte fallit ner och ruttnat på marken. Vi får se till att plocka de som ser fina ut till helgen, innan de också blir dåliga.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Går det inte att ha tunnan åt det håll som marken lutar? Är den i vägen för annat då? I så fall har ni rätt hängen, men luta tvärs emot.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Om vi ställer tunnan där blir det väldigt trångt mot odlingslådorna.

Anni sa...

Tänkte som Marianne - varför motverka markens lutning? Knepig situation.

Vonkis sa...

Anni
Vi börjar luta åt (hö hö) att flytta på tunnan ändå men just nu är den full med vatten så vi ska se till att tömma den först bara.