fredag, augusti 20, 2021

On the wild side

Välkommen till Vildbloggen

Det är så roligt att undervisa igen, även om jag är trött som en gnu. Tänk om man bara fick fokusera på lektioner och undervisning som lärare, vilket parades man hade hamnat i då.

Vid lunchen förra fredagen var vi några som pratade om att så gott som alla på jobbet dricker vanligt kranvatten till lunch när man har med sig egen mat. Jag föreslog att vi skulle börja med fri fredagsdryck och ta med oss något alkoholfritt till maten, så det blev en briska hallon och vinbär till lunch för mig idag. Tyvärr var det ingen annan som hade med sig utan de drack vatten, men jag har gjort mitt bästa för att skamma dem och hoppas på bättre till nästa vecka.

Helgen firades in med ett restaurangbesök i sällskap med Suzan. Det blev en pavlova till efterrätt i skenet av infravärmen. Tyvärr var det väldigt mycket maräng så det blev för sött för min del men jordgubbarna, vinbären och ungefär halva marängen åt jag upp. Däremot lämnade jag den rostade vita chokladen. Bra dock att maten var god så jag behöver inte lägga mig hungrig i alla fall.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gubben kräver fullständig rapport om mat och vilken restaurang, bara så du vet. 😊
Härligt att börja helgen med godsaker, kan bli en god vana.
Ha en trevlig helg!
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Vi åt på Pigeon street som ligger nära Asken där vi var, vid fjärilarna som hängde i luften. Det var första gången jag åt där men maten var bra, även om pavlovan var väldigt söt :-) Vi tog fish an chips båda två. Den var god och portionen väl tilltagen så mätt blev man.

Anonym sa...

Vonkis:
Kanske nått att testa någon gång.
Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Absolut :-)

Anni sa...

och när kollegorna så småningom inser att de ska ha med sig godare dryck på fredagar så börjar du ta med vin. Eller inte.

Vonkis sa...

Anni
Tror inte vi får dricka alkoholhaltigt på lunchen, även om det inte är på arbetstid så ska vi ju jobba efter. Men alkoholfritt vin borde fungera :-)