onsdag, augusti 04, 2021

Skörd i pridetid

Välkommen till SkördeBloggen

Lagom till Stockholms stora pridevecka har prideflaggan kommit fram och kommit upp på vår lott. Det var sannerligen på tiden. Ser nu att det nog vore en idé att ta hem flaggan för att stryka den.

Det blev en snabbtur idag. Enligt prognosen kan det komma lite regn framöver så vi monterade om hängrännan på växthuset. förhoppningsvis lutar den tillräckligt mycket för att vattnet ska rinna åt rätt håll nu.

Sockerärtorna vi sådde för några veckor sedan växer otroligt bra. Vi behöver knyta nya stöd mellan pinnarna varje gång vi är på lotten. Något annat som växer bra är majsen. Idag såg vi att det är några fruktämnen på gång! de där burret du ser ska bli majs. Tänk så glad man kan bli av lite fluff bland några blad.

Min del av dagens skörd. När jag gallrade bland de nyaste morötterna sparade jag det jag drog upp för nu ska jag baske mig testa att göra pesto på blasten. I glaset står lite nyzeeländsk spenat som jag ska frysa in och i fatet dagens skörd av bönor. Suzan skördade en del igår som Ingrid fick. Av de sommarmorötter vi sådde ha alla utom en varit gul hittills. Jag behöll en gul och den första orangea. De avlånga rödbetorna börjar också bli klar nu men kan nog behöva stå kvar någon dag till. Ser ni den lilla vasen med klint i? Det är första gången jag klippt hem blommor vi sått, nästa år ska jag bli bättre på det. 

Jag visste inte att det fanns så många olika färgvarianter på klint som det har kommit upp i vår rabatt. Den här mörklila är nog favoriten tror jag.

Den här flerfärgade är också väldigt fin. Jag ska inte tråka ut er med bilder på alla varianter men i vasen finns det förutom dessa två den klassiskt blå, en helvit, en rosa och en ljuslila. En ljuvlig blomma helt enkelt så den kommer vi så igen nästa år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Finns onekligen många fina färger av Klint. Visst vet du att de är fleråriga?
Så härlig5 att kunna fixa egna grönsaker, och vad gott det blir i vinter.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Nej, det visste jag inte. Det låter ju riktigt bra!
det där med att köpa en frysbox, som du pratat om förut, börjar nog bli aktuellt så jag får plats med allt.

Anni sa...

Vilken härlig skörd! Så fina bönor!
Klint är en mycket trevligare blomma än man har trott. Vallmo också.

Vonkis sa...

Anni
Vallmon måste jag ge ett nytt försök, de jag sådde i år blev det inte alls mycket med.