onsdag, augusti 11, 2021

Fortfarande trött

Välkommen till TröttBloggen

Natten till idag sov jag inte så mycket. Värk lite här och där ställde till det. Jag hade tänkt ta lite sovmorgon och åka in med en senare buss men eftersom jag var vaken tog jag den vanliga bussen. 

Tack och lov har en kollega hittat en höj- och sänkbar kontorsstol åt mig och jag känner redan att det hjälpt. Förhoppningsvis innebär det även att den här tröttheten går till sig snart. Idag sov jag över två timmar när jag kom hem och så kan det ju inte fortsätta.

Nåja, det är två arbetsdagar kvar den här veckan och fredagens lååånga pass med systematiskt kvalitetsarbete är tack och lov inställd så vi får den tiden till att faktiskt planera och förbereda inför att eleverna kommer på tisdag. Tänk att vi hamnat där, att planeringstid inför terminsstarten inte är självklar.

För övrigt tycker jag du ska läsa Daniel Swedins krönika Skolkrämaren kan korka upp igen i dagens Arbetet. Kortfattat handlar den om att friskolekoncernen John Bauer (JB Education) som lade ner för 8 år sedan fått in 25 miljoner i retroaktiv skolpeng åren efter konkursen, trots att de alltså inte bedriver någon verksamhet längre. 

Sug på den.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

De två-tre första veckorna på höstterminen minns jag bara som ett dimmigt töcken av trötthet. Sen lättade det, men starten var sååå jobbig.
Fast de första ca 15 åren var förberedelser något vi gjorde var och när vi ville. Terminen började med en studiedag, sen kom eleverna.

Vonkis sa...

Bloggblad
Det verkar gå åt rätt håll redan, idag var jag inte övertrött när jag kom hem.

I år har vi 6 arbetsdagar innan eleverna börjar och faktiskt har det inte varit så fullpackat med programpunkter som det brukar vara. Det tackar jag faktiskt corona för. Andra år har vi fått max totalt en dag fritt för att planera, alla annan tid har det vair möten, introduktioner, föreläsningar och jag vet inte vad.

Bloggblad sa...

Tack gode Gud för pensionen. Amen.

Vonkis sa...

Bloggblad
Hag funderar över hur jag ska orka dryga 20 år till...

Anni sa...

Skönt att höra att du har kollega som bryr sig <3

Vonkis sa...

Anni
Det är sannerligen skönt att ha en sådan kollega.