fredag, augusti 27, 2021

Morr

Välkommen till ArgBloggen

Det blev inget inlägg igår. Jag var så förbannad när jag väl kom hem att jag gick och la mig på en gång och sedan sov jag tills klockan ringde imorse.

Anledningen till min ilska. Egentligen är det nog rätt mycket men den utlösande faktorn var att bussen jag skulle åka med hem från jobbet var överfull, så jag blev kvar på hållplatsen. Inte en chans att jag klämmer in mig och står tätt tätt med en massa okända människor. Så det blev att ta bussen som kom 40 minuter senare istället. Till saken hör att det varit rätt mycket folk på bussen hem samma tid alla dagar den här veckan så jag begriper inte varför inte Östgötatrafiken sätter in en extrabuss. Hur svårt ska det vara?

Kom hem strax innan 18 och la mig som sagt på en gång. Utan att äta, klädde bara av mig och la mig. Hade därför inte någon lunch att ta med mig till jobbet idag förutom några knäcke och smör. Fick dock med mig en äppelcider till den fredagsfria drycken. Så nu sitter jag här, hungrig som en gnu och väntar på att pizzan ska komma. 

Arg, det är jag fortfarande, på ganska många saker.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju skiiit att d3 inte kan sätta in extrabidrag. Vara på hemifrån över tolv timma4är inget man önskar. Har du Mailat Östgötatrafiken? Ska verkligen inte behövas, det ska ju chaufförerna meddela in.. Hoppas på bättre trafik nästa vecka.
/Marianne

Elisabeth sa...

Man undrar hur Östgötatrafiken och andra kollektivtrafikbolag tänker. Västtrafik, som kör kollektivtrafiken i Västra Götaland, uppmanade fortfarande i somras folk att bara åka om man måste och välja tider då inte så många åker. Problemet är ju bara att många faktiskt just MÅSTE åka kollektivt, och att långt ifrån alla har flexibla arbetstider. Som sagt, extrabuss är ju ett tips till dem... De borde dessutom se i sina system att det är mycket folk på vissa bussar.

Vonkis sa...

Marianne
Jag ska skriva till dem under helgen, ska föröka att inte var otrevlig bara.

Elisabeth
Visst är det märklig att det över 18 månader in i pandemin inte går för bolagen att förstå det där med folks arbetstider. Slutar jag 16 vill jag inte sitta och vänta 1-2 timmar på att kunna åka en buss som förhoppningsvis inte har lika många passagerare. Men tänk om alla resonerar likadant och väntar?

Även om det inte vore pandemi blir det märkligt när det å ena sidan är lag på bälte på bussar men det samtidigt får stå fullt med folk på alla golvytor,

Channal sa...

Hej! Har du kommit tillbaks till min gamla arbetsplats/skola? Tyckte jag såg dig vid busshållplatsen när jag kom hem från stan.

Kram Anna

Vonkis sa...

Channal
hej, det var inte igår!
Jag jobbar i Finspång nu, har gjort det några år :-)

Channal sa...

Ok! Då var det inte du! Nej, det var inte igår! Gjorde Melodikrysset och hamnade här hos dig. Såg att du pendlade o då tänkte jag att det kanske var dig jag såg. Allt gott till dig! Kram

Anni sa...

Ibland blir det bara för mycket av små och stora irritationsmoment, extra surt när kommunikationerna är som de är. Jag förstår verkligen att du är arg! Ser nu att du jobbar i Finspång, då har du ju en redigt dryg jobbresa som kräver att kommunikationerna klaffar.

Så surt!

Vonkis sa...

Anni
Vi är ganska många som pendlar med buss mellan Norrköping och Finspång (Siemens, gymnasiet) så det kan inte vara en nyhet för bussbolaget att många åker när arbetsdagen är slut.