söndag, augusti 01, 2021

Slit och släp

Välkommen till RöjningsBloggen

Ratet vid skogsbrynet efter ratlådan och den förmodade komposten har idag forslats bort till reurpunkten. Det tog nästan två timmar att bära och köra allt till släpvagnen. Suzan fick dra det tunga lasset och ta det mesta skräpet på skottkärra medan jag plockade isär det sista av ratlådan, det var ett tungt lock som satt ihop med ena långsidan och det var alldeles för tungt för oss att kunna lyfta som det var.

Tack och lov tog det inte lika lång tid att tömma släpkärran, det var gjort på mindre än en timme men det blir intressant att se hur både Suzan och jag mår imorgon. Jag verkar ha sträckt en muskel vid ena bröstet så det kan bli riktigt roligt att ta sig upp ur sängen imorgon, eventuellt får jag sova sittande.

Så skönt att alla plankor, plåtbitar, spik, gummilister och kirskålsrötter är borta. Tunnan kunde vi inte få med på ett säkert sätt idag och riset från busken ska vi flisa (det var dessutom rätt roligt) och använda som underlag. Bakom riset, mot den röda hinken, ska vi anlägga en rabatt och hitom regntunnan ska vi ha kompostkorgar som vi ska testa att fläta

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Impad!
Vi var ute 45 minuter och plockade varsin lite blåbär, sen har det suttits hela dagen. Jo, förresten. Jag såg en fin buske med saftiga nässelfrön. Tog på trädgårdshandskar och klippte ner klasarna för torkning. Lyckades bränna mig lite ändå ...

Versch sa...

Wow vad ni har jobbat på! Jag är imponerad! :)
Behöver åka iväg med en massa bråte här med, men lika bra att vänta tills mannen fått väck det sista från rivningen i källaren.

Vonkis sa...

Bloggblad
Tack.
Det var snabbt plockat av er. Jag ska kolla om de säljer lite bär som jag kan köpa på torget.

klipper man av toppen på brännässlorna och lägger dem på tork?

Versch
Tack.
Hellre en gång med mycket bråte än att åka flera gånger, så känner jag :-)

Anonym sa...

När man läser hur ni jobbar och sliter, börjar man skämmas över vad lite man får gjort på dagarna.
Men roligt att följa förändringarna på lotten
/Marianne

mossfolk sa...

Haha, ja jag kände precis som Marianne :D
Ni har åstadkommit mer på den där lotten i sommar än jag har gjort i vår trädgård på sju år. Och framförallt skulle vi verkligen verkligen behöva åka till återvinningen.

Vonkis sa...

Marianne
Men ni har inte en gammal lott att fixa :-)

mossfolk
jag skulle tro att det är skillnad på att ha en lott man åker till och att ha en trädgård som man ser hela dagarna. vi åker till lotten för att fixa än det ena än det andra. Sedan får vi se hur länge det här tempot håller i sig :-)

Anni sa...

Heja er! Så skönt att få bort all den bråten!

Vonkis sa...

Annis
Det är det sannerligen.