onsdag, juli 08, 2020

Den hundraåttonde dagen: pannkaksfrukost, regnljud och hjärnaktivering

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundraåtta i isolering. Igår kväll kom jag på att jag hade tänkt äta pannkakor till lunch, hade gjort pannkakssmeten och allt. Men den här hjärnan glömde bort att steka pannkakorna så det blev att ställa sig och steka på kvällen istället.


En fördel med det var dock att dagens frukost redan var klar och pannkaksfrukost, det är bra skit det. 

Det har regnat till och från de senaste dagarna (hoppas grannarna nedanför klarar sig). Jag gillar att lyssna på ljudet av regn som slår mot fönster och/eller fönsterkarmen. Bästa regnljudet var det så klart i mormor och morfars stuga som hade plåttak, men smatter mot fönstret är ett bra substitut. Blir avslappnad av att lyssna på det.

Under kvällens föreläsning fick vi äntligen bli lite aktiva. Vi skulle bland annat räkna på molekylvikt och molekylmassa och det var sååå roligt. Det är så roligt med matematik. Det kan vara så att jag har kvar några av matteböckerna från när jag pluggade till lärare, funderar faktiskt på om jag ska leta fram dem och sätta mig och räkna lite. De är på gymnasienivå, a-d om jag kommer ihåg rätt. Det skulle kunna bli något roligt att bita i. 

6 kommentarer:

Lissy81_ sa...

Jag har mina gamla matteböcker från lärarutbildningen kvar och jobbat igenom dem 2ggr efter jag sluta skolan. 😉 Men blir svårare för varje gång, man glömmer snabbt.
/Lisa

Anonym sa...

Regnljud på plåttak - det kommer jag att sakna nästa sommar 🤔
Det är sådant som man missar i sina tankar kring flytt. Men kommer nog annat som man kan se fram mot😊
I dag när vi kom med lite grejer för att börja fixa i förrådet, så var målaren där och la skyddspapper och spacklade.
Verkligen en glad överaskning 😊
// Din ömma moder

Annis sa...

Välkommen in i "min värld"... jag är kemiingenjör:-)

Kul att du nappade tidigare på tipset om Turistgården i Simrishamn, men rackarns va osis att ni inte kan åka dit nu i sommar. Det är så värt ett besök.

Bloggblad sa...

Men hallå! Nu har väl isoleringen gjort dig lite väl illa? Roligt med matte??? Ordet ”roligt” går öht inte att använda i samma mening som ”matte” om man inte pratar om kvinnlig hundägare. Det kan nog vara roligt.

Som drabbad av dyskalkyli från födseln, ser jag inte något nöje i det plågsamma att hålla reda på siffror. Jag har alltid haft full koll på lönen och utgifter, så jag lär inte hamna i Lyxfällan, men att räkna ... mördande tråkigt. Att lösa kluriga uppgifter om mängden vatten i ett badkar... Tack gode Gud att jag slipper sånt. Jag är -fel - var nog en ovanlig lärare som verkligen förstod de elever som inget förstod på mattelektionerna och kunde förklara utifrån det. Sunt förnuft har jag, så jag vet hur man fyller literburkar och köper spets till en duk (hur många barn syr spets på dukar?) men *gäsp* så tråkigt att räkna ut nåt i teorin!

Däremot behövde jag ända från start bara se ett ord en gång för att komma ihåg hur det stavas.

Ha’re bra i isoleringen! Jag känner mig rätt less på min - har ju fuskat liiiite.

Vonkis sa...

Lissy81_
Det var lite det jag kände, att mattehjärnan behövde lite träning.

Den ömma modern
Skönt att de kommit igång.
Ni tappar plåttaket men det kan smattra rätt bra mot fönstren med.

Annis
Tack för tipset :-)
Det ser verkligen fint ut på bilderna och de har varit supertrevliga när vi haft kontakt.

Bloggblad
Matte är verkligen inte för alla :-) Det du känner för matten är samma som jag känner när det gäller stavning och grammatik.

Bloggblad sa...

Så bra! Då kompletterar vi varandra och konkurrerar inte! (Leende emoji) I övrigt har vi nog en hel del gemensam så det räcker!

F.ö. är jag såååå less på coronaeländet. Fick mail från vår körledare som oroar sig för hösten. Reglerna med 2 meter klarar vi, men folk över 70 ska inte sjunga i kör. 2/3 av kören har fyllt 70... blir inte många över, och vart räknas jag som är 69+ ?

Tur att jag kan glömma det för en stund härute vid stugan och koncentrera mig på humlor och fjärilar. Fåglarna verkar ha gett sig av, de få som är kvar har slutat sjunga, eller också är batterierna i hörapparaterna slut...