tisdag, juli 07, 2020

Den hundrasjunde dagen: Blomdöd, garderobsrensning och antagningen

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrasju i isolering. Blomdöden har nu flyttat från balkongen till vardagsrummet. Tack och lova bara till en blomma än så länge men det räcker och blir över.


I morse när jag vattnade blommorna såg jag att ampelliljan såg ut på det här hemska viset. Förra veckan såg den helt normal ut så det här har gått fort. Domen i fb-gruppen säger att det är trips (en riktig mardröm) så nu måste det saneras i fönstret. Blomman ryker så klart och ytterkrukan ska jag testa att koka. Fönsterbrädan och fönster ska torkas av med en blandning av vatten, såpa och t-röd. Funderar på om det räcker att tvätta gardinerna i 40 grader. Men nog är det lite märkligt att det kan gå så snabbt, och vad jag kan se finns det inget på de andra blommorna i fönstret, än i alla fall. Får väl stoppa ner lite provado-pinnar i dem för säkerhets skull. Lite känner jag också att det får räcka nu. Blir det mer så kan det bli så att jag kastar varenda blomma jag har.

Annars har dagens stora projekt varit att rensa i garderoben. När jag blev sjuk tappade jag otroligt mycket i vikt och hade väldigt svårt att förlika mig med det men efter något år så kände jag att nu var det som det var och kastade de kläder i större storlekar jag hade kvar och köpte lite nya kläder. Strax efter bestämde sig kroppen för att nu ska du gå upp i vikt igen och det gick rätt fort det med. Att se kläderna i de mindre storlekarna hänga där i garderoben har varit rätt jobbigt det med, speciellt som jag faktiskt aldrig han bära några av dem, så fort gick uppgången, men idag kände jag att det fick vara nog. Några av plaggen har jag fotat och lagt upp på fb och hoppas att de kommer till användning hos någon annan, för de är knappt använda och en del hann jag som sagt aldrig ha på mig.

På antagning.se håller de nu på med urvalet inför hösten kurser. Jag hoppas verkligen att jag kommer in på någon av kurserna, helst den romska minoritetens historia men även den om kyrkan i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen. Håll gärna alla tummar ni har att jag kommer in på någon av dem.

3 kommentarer:

Andelieb sa...

Tummar hålles både för blommor och antagning. ❤️

Vonkis sa...

Andelieb
Tackar :-)

C sa...

Du har sådan jäkla otur med dina flowers. Jag fick spinn för första gången någonsin förra veckan. Jag måste ha megamycket blomtur och du samma mängd otur. Lite jämvikt kan jag gå med på för din skull.