lördag, juli 18, 2020

Den hundraartonde dagen: Blomuppdatering

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundraarton i isolering. Jag förstår att ni undrat hur det gått för mina små blommor så här kommer en efterlängtad uppdatering. Den första eller översta bilden i varje kollage är från i våras.

Kallan i hallen verkar gilla att stå under lampan. När jag vattnade idag flög det tyvärr upp flera blomflugor men nu har jag smulat ner ett lagerblad så förhoppningsvis försvinner de.

Kallan i köket har verkar också må ganska bra även om den bara fått ljus från taklampan och fönstret som är en bit bort.

Min Mose stentavla har aldrig varit så här stor och jag blir väldigt glad över att den verkar må fortsatt bra. Helt ärligt trodde jag att det var kört för den då jag haft den så länge utan att den tog sig.

Mårbackan däremot händer det inte mycket med. Efter att jag klippte ner den i våras tog det till en början fart. När jag ställde ut den på balkongen blev några blad solbrända så jag tog bort den, sedan har den stått i skugga på balkongen och den har fått näring. Moderplantan är väldigt stor och frodig så jag förstår inte riktigt vad det sitter i.

Även kopparbladet har vuxit en hel del men telefonen laddade ur så det kollaget kommer senare ikväll.
------
Ni ser, den har blivit mer än dubbelt så stor. Tror ni att den skulle trivas i en ampel?

Det är en lättnad att inte alla blommor dör för mig eller drabbas av stora angrepp (peppar peppar). Flera av blommorna behöver planteras om men det får vänta till jag ordnat hem ny blomjord.


2 kommentarer:

Anni sa...

Japp, de här bilderna ser jag men inte de tidigare. Kan tycka att det är konstigt om du själv kan se dem?
Nåja. Kul att du inte bara har elände bland dina växter, det där med jorden var nog något knas eftersom du ser så tydligt resultat av bytet. Kopparblad är ingen växt jag känner till, så där kan jag inte råda dig.

Vonkis sa...

Anni
De här bilderna sparade jag ner. Märkligt att det ska spela roll om jag kopierar in eller sparar ner dem.

Jordbytet gjorde verkligen skillnad, nu ska jag bara försöka få hem mer jord så fler blommor kan få nytt.