lördag, juli 04, 2020

Den hundrafjärde dagen: Rabarberglass, invasion och radiotips

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrafyra i isolering. Det drog ut på tiden men idag blev äntligen rabarberglassen gjord. Bättre sent än ännu senare som man säger.


Smeten räckte till tre glasmatlådor och fyra muffinsformar. Det ser kanske inte så mycket ut för världen men det jag testade smakade ljuvligt. Nu är det bara att vänta några timmar och imorgon blir det att ta en glassmuffins. Nu önskar jag att jag hade en större frys så jag hade kunnat göra en sats till men testa att ha i lite stjärnanis.


Blomman för dagen växer så det knakar nu för tiden. Den har vuxit ur den lilla spaljéanordning jag satt ihop och hoppat över till luktärtornas. Vi får se hur detta ska sluta men jag känner spontant att spänningen är olidlig.

Anna Charlotta Gunnarsson brukar göra otroligt bra radioprogram om populärkultur. För några år sedan gjorde hon Pop och politik där ingången var musik. Sedan 2017 gör hon programmet Fejk och i år är fokus stereotyper, otroligt aktuellt. Programmet sänds direkt efter Melodikrysset på lördagar men går så klart även att lyssna på i efterhand.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Har lyssnat på Fejk, de senaste lördagarna. Verkligen intressanta och lärorika program. Rekommenderas starkt.
Kul att blommorna växer så det knakar, och glassen skulle vara i trissans att smaka.
Ha en bra kväll
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag får spara lite glass till nästa gång du kommer hit.