söndag, juli 26, 2020

Den hundratjugosjätte dagen: Bångstyrig blomma, film och handfatsstrul

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundratjugosex i isolering. Mina blomman för dagen växer så det knakar trots att den inte har någonstans att ta vägen. En stängel har till och med vänt och börjat snurra in sig i sig själv.


Idag har jag knutit snören mellan min vita träspaljé (där det var tänkt att luktärtorna skulle växa) och krukan med blomman för dagen och försiktigt virat några stänglar runt snörena. Tyvärr är blomman inte så samarbetsvillig så varje gång jag gått ut på balkongen idag har de trasslat ut sig och då virar jag runt den inte. Vi får väl se vem som är mest envis, blomman eller jag.

Men jag ger mig inte.

Ikväll har jag sett The Butler på Netflix. Filmen handlar om Cecil Gaines som arbetar som butler i Vita huset för åtta presidenter. Den är lite sävlig men bra. Man inser att det inte är så länge sedan en plantageägare kunde skjuta en svart man utan att någon brydde sig.

Annars då? Har bråkat med handfatet som helt plötsligt inte fick undan vattnet som den skulle. Har i vanlig ordning kört med bikarbonat och ättika, i värsta fall får jag köra en ny omgång imorgon.


4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Som sysselsättning: har du läst Testamente av Nina Wähä? Jag vet inte vad jag ska hitta på när jag läst ut den, vilket nog sker ikväll... tyvärr. Det bästa jag läst på väldigt länge.

Vissa likheter med "Jag for..." av Karin Smirnoff, men jag är nog ännu mer fascinerad av den här.

Kommer du ut nåt, på promenader eller så? Eller kör du hemmaisolering? Jag är såååå trött på't, och tydligen många med mig. I går i klädladan i Falerum såg vi inget av att folk verkade tänka på att hålla avstånd. Men jag höll mig på min kant ändå...

Lissy81_ sa...

Och vill inte handfatet trots att du kör bikarbonat och ättika, använd en hederlig vaskrensare (en sån med gummigrej på träpinne). Har löst flera problem för mig där jag trott jag behövt ringa efter hjälp, senast för ett par dagar sedan. Spola upp vatten i handfatet, sätt gummigrejen över hålet och tryck till och dra upp ett par gånger. Kommer upp en hel del äckligt och sen säger det slurp och allt vatten rinner ner. 👍

/Lisa

Anni sa...

Det skadar inte att rensa avloppet på riktigt genom att ta bort vattenlåset och ta bort allt snusk. Allt annat är mest kosmetika. Hoppas du får ordning på det!

Vonkis sa...

Bloggblad
Tyvärr har jag haft svårt att ta mig för något alls senaste tiden. Ska försöka hinna läsa klart böckerna om Harry Potter innan sommaren är slut.

Lissy81_
Fick hem en vaskrensare och den gjorde verkligen jobbet :-)

Anni
Jag har ett så konstigt rör som går helt rakt från handfatet ner till golvet så det är svårt att få fast det ordentligt men jag ska ta tag i det till veckan tror jag, även om det rinner undan bra nu igen.