onsdag, juli 01, 2020

Den hundraförsta dagen: Hemmafix, blomrapport och tumhållning

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundraett i isolering. En lite svalare dag igen men lite kvavt. Det har blivit lite städande idag med, även om det fortfarande är lättsvettat när det är kvavt så blir det inte samma känsla av våt yllefilt så det går att hålla på en längre stund. På rabarberfronten har det blivit en rabarberkladdkaka med vit choklad idag, imorgon blir det rabarberglass och eventuellt testar jag att pickla lite rabarber. Jag har en flaska ättika hemma men den har bäst före datum i slutet av april. Hur noga är det med datumet på ättiksprit?



Luktärtorna har fått sin första blomma. Det gjorde lite min dag idag. Det finns hopp. Ute regnar det och jag skänker en stilla tanke till grannen nedanför.

Nu blir det sängen och en förhoppning att värktabletten ska ta hand om den begynnande mensvärken så jag slipper ligga med en värmedyna i sommarnatten.


3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du vet säkert redan att mensvärk lindras om man dricker extra mycket vatten? Det lärde jag mig först när jag hade en dotter att praktisera det på.

...och så fick jag hjärnsläpp på vad jag egentligen tänkt kommentera! Återkommer.

Bloggblad sa...

Just det! Datum. Det finns regler om att allt måste ha bäst före-datum, även när det inte behövs. Ättika skulle jag inte drömma om att leta efter datum på. Liksom bakpulver, pasta och potatismjöl m.m. Om något kryper i det - då avstår jag. Men lukta och smaka gäller för allting. Ägg t.ex. de höll i åtskilliga månader förr - och nu är de bäst före två-tre veckor. När ägget luktar är det dåligt! Och då luktar det genom skalet. Tro mig! Jag har haft ett sånt...
”Kräm fräs” är ett livsmedel som är lika gott i flera veckor efter bäst före. Sen börjar det växa grön mossa... då är det dags.

Tänk så mycket mat som slängs i onödan pga det där datumet!

Vonkis sa...

Bloggblad
Har testat att dricka mycket vatten men tyvärr fungerade det inte för mig, jag blev snarare illamående. För mig gäller värktabletter och värme, extra härligt när där är övervarmt.

Jag är lite nipprig när det gäller mat och bäst före datum men jobbar på att lukta och smaka mig till om det går att äta/dricka eller inte. Tänker också att ättika borde hålla väldigt länge.