måndag, november 30, 2020

Den tvåhundrafemtiotredje dagen: Det kom ett paket

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrafemtiotre i isolering. Det ringde på dörren och utanför stod ett paket från fina Anni som trots allt hon och hennes familj haft att stå i senaste tiden skickat julkort till mig. Många julkort var det så nu jägarns ska här skrivas och skickas.

Förutom julkorten låg det en karta från 1915 över Örnsköldsvik-Grundsunda och ett kuvert med 12 gamla fina bilder över Örnsköldsvik. Jag blev alldeles varm om hjärtat ska ni veta. Kartan ska min morbror som både släktforskar och undersöker Grundsundas historia få, något kort kommer jag rama in, resten lägger jag i mormors buffé. 

När jag vattnade novemberkaktusarna såg jag att det verkar vara en ny blomma på väg upp ur jorden på den amaryllis jag köpte för någon vecka sedan. Ett litet litet skott tittar fram. Nu är det bara att hoppas på att den får plats i krukan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant med äldre bilder från min födelsestad. Roligt att försöka ta igen vart det är, men kyrkan och Folkskolan är lätt att placera.
Tror inte nya skottet blommar, men blir kanske en ny lök.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Vägarna är inte asfalterade och husen är rätt låga. Det ser ut att ha varit en ganska gemytlig stad. Skottet har ju ingen stans att ta vägen men det får vara kvar så länge det går.