lördag, november 14, 2020

Den tvåhundratrettiosjunde dagen: Glömd framförhållning

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundratrettiosju i isolering. Mellan varven har även jag mina ljusa stunder. Idag till exempel, då kom jag på att det kan vara bra att ta fram en bit älgkött för att steka och ha som mat veckan som kommer. Döm då av min förvåning när jag upptäckte att köttbiten redan var tillagad! Jag hade alltså redan tänkt till lite, lagt in köttbiten i frysen och glömt bort den. 

Annars då? Det är ju lördag så Melodikrysset har lösts och så tog jag mig en liten promenad till torget strax innan torghandlarna där började packa ihop. Det var så gott som folktomt så jag passade på att köpa en amaryllis. Min första så håll tummarna. Blommorna på bilden är dock inte några amaryllisar utan fler av mina novemberkaktusar som snar kommer blomma. Om märkningen stämmer ska blommorna vara vita och gula.

Vad har du haft för dig idag?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har bränt ut och rengjort den nya ugnen. Som jag gruvat mig! Skjutit på och inte velat göra, men ingen annan ha4 gjort det, så det va4 bara att sätta sig och läsa, kolla funktionskontrollen och temperaturkontroll och göra det. En timme påhöljt värmen med öppet fönster och fläkt igång. Sedan torka ur.
Vad var det jag gruvade mig för? - i drygt två månader!?

Annars så har jag plockat undan på balkongen och ställt mina tomma järngrytor där, för att användas till sommaren.
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Man vet ju inte, det HADE kunnat vara jättekrångligt, men skönt att du har det gjort nu.

Annis sa...

Naturligtvis löst melodikrysset i grupp med dig och sedan småpysslat i hemmet så att när ordningen infann sig kunna få läsro och öppna senaste boken av Emelie Schepp.
I vanliga fall brukar jag vänta till 1:a advent med att sätta upp ljusslingor ute, men i denna mörka november så åkte den upp idag.

Vonkis sa...

Annis
Det är ju bara två veckor kvar till jul så kör på med ljusslingorna. Grannarna nedanför mig, de som gnäller om det råkar droppa lite vatten från min balkong när jag vattnar blommorna, har satt upp sina hiskeliga blåa och violetta ljusslingor redan. De reflekterar i fönstren på huset på andra sidan gatan och blänker in till mig.

Annis sa...

Huga!! Jag har en tämligen mild och enkel ljusslinga. Det är min första höst i denna bostad så jag har spanat lite hur grannarna gör, och flera av dem har redan belysningen uppe.

Vonkis sa...

Annis
Huga var verkligen rätt ord. Utebelysning kan vara hur snyggt som helst, du får skicka en bild när din är uppe :-)