fredag, november 06, 2020

Den tvåhundratjugonionde dagen: CNN-sjuk

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundratjugonio i isolering. Så här har jag spenderat större delen av den här dagen. Med att följa hur det går i presidentvalet borta i USA på CNN och skriva små anteckningar på en fästis. Jo, jag har såklart kunnat ägna mig åt något annat men nu gjorde jag inte det.

Jag måste faktiskt säga att CNNs bevakning har varit väldigt proffsig och även om det sedan tidigare har framgått att kanalen, och programledarna, håller på Biden är de väldigt tydliga med att även om resultaten lutar åt seger för Biden och demokraterna så är det inte klart innan alla röster har räknats. CNN räknar till exempel inte Arizona som seger till Biden, något SVT gör, trots att han leder med över 40 000 röster eftersom Trump närmar sig och det är många röster kvar att räkna i den delstaten. Dessutom är jag otroligt avundsjuk på kanalens Magic wall och John Kings handlag med den och all statistik, där ligger till och med Sören Holmberg i lä.

Det finns inte några snygga höstträd att fota längre så ni får stå ut med höstiga soluppgångar istället. Ja, det blev en morgonpromenad idag igen.

Tur att du satt ner va?

2 kommentarer:

Kjell Sigbjørn sa...

En skam att det ska ta så lång tid att avgöra ett presidentval, borde minst varit klar dan efter valdagen

Vonkis sa...

Kjell Sigbjørn
Som jag förstått beror fördröjningen av att folk har kunnat rösta på tre olika sätt och att man inte har varit beredd på att så många skulle rösta. Men det största anledningen till att det tar sådan tid i exempelvis Pennsylvania är att man inte fick börja räkna förtidsrösterna innan man var klar med valdagsrösterna. Republikanerna i delstaten stoppade det...