lördag, november 21, 2020

Den tvåhundrafyrtiofjärde dagen: Bakfail och stjärnfritt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrafyrtiofyra i isolering. Planen syntes så enkel. Pepparkaksdegen var beställd och levererad. Jag kom upp redan vid sju och kavlade ut degen, gjorde lite tjockare pepparkakor så jag inte skulle behöva kavla och stansa ut så mycket. Såg fram mot doften av nygräddade pepparkakor i lägenheten. In med plåten i  ugnen och vänta en liten stund. 

Just då blev jag akut kissnödig, men kissa går ju fort. Men inte fort nog när man har pepparkakor i ugnen. Nej. Jag tog inget kort, jag var för arg på mig själv för det.

Tack och lov rann ilskan av mig under Melodikryssandet så nu har vintergardinerna kommit upp i sovrummet och en av fönsterlamporna hamnade här, det blir för mörkt för kaktusarna och amaryllisen med bara en adventsstjärna i fönstret. 

Eftersom en fönsterlampa flyttades från vardagsrummet var det lika så bra att sätta upp adventsstjärnorna där. Så nu har jag satt upp jul- och vintergardiner i tre av fyra rum, julstjärnor i ett rum och köpt en amaryllis. Och det är en vecka kvar till första advent. Jag har nog aldrig varit så här tidig med julpyntandet tidigare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite häftigt att du gjort så mycket advent/jul så tidigt. I år är advent nästan fem veckor, eftersom jul är en torsdag. Men vackert blev det! Lite avis på de stora stjärnorna i vardagsrummet.
Har kommit upp vinter/jul gardiner i vardagsrummet hos oss också.
// Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Kanske kommer julsakerna ner innan påsk den här gången då jag börjat så tidigt :-)