måndag, november 16, 2020

Den tvåhundratrettionionde dagen: Den andra återkomsten och promenadmotivation

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundratrettionio i isolering. Vi börjar med den bästa nyheten. Imorgon är Anders Wallensten, smittskyddsbae, gäst hos Morgonpasset i P3! Jag brukar bara lyssna på programmet i efterhand som pod men imorgon blir det baske mig till att lyssna live. 2 juli var senaste gången han var med i media vad jag kan se. Troligtvis ska han väl prata om sin nya bok men det lär nog bli lite frågor om de nya hårdare restriktionerna.

Vädret har varit rätt trökigt och grått de senaste dagarna men i eftermiddags när jag tittade ut genom fönstret såg jag att det var ett härligt ljus ute så det blev till att ta en liten promenad. Att det ska behövas fint ljus som jag försöker mig på att fota för att jag ska idas gå ut. Men men, huvudsaken är ju att jag kommer ut.

Nej hörni. Jag förgås av att inte ha något ordentligt socialt sammanhang att höra till. Finns det någon som skulle vilja bilda en bokklubb/bokcirkel med mig? Vi bestämmer en bok och när den ska vara hyffsat färdigläst och då har vi ett möte via zoom eller meet och bokpratar? Är lite sugen på att läsa Ålevangeliet eller Gatukatten Bob. Någon som hänger på?



3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Aj då ... jag har aldrig varit med i en bokklubb, och har aldrig diskuterat böcker efter att jag slutade på universitetet ... Jag fattade aldrig hur man skulle tänka. Jag bara slukar böcker med hull och om de är bra. Tar fram rödpennan om de har grammatiska fel (iPaden blir den imaginär, men maken har tagit över några pocketböcker där jag skrivit och kladdat och rättat).

Har Anders W haft tjänstledigt? Jag har saknat honom också.

Men - jag kan visst tänka mig att videochatta med en i taget om böcker. Jag hör så illa att jag nog bara klarar en i taget. Vore nog riktigt kul!

Annis sa...

Jag ville vänta någon dag för att inte "skrämma bort" anstormningen av dina läs-sugna bekanta. Jag läser mycket och gärna och saknar, som du, de sociala tillhörigheterna. Vi har vanligtvis en bokcirkel på jobbet, men den har kommit av sig i dessa tider.
Om jag är antagen så röstar jag på Ålevangeliet.

Vonkis sa...

Bloggblad
Jag tänker mig inte några avancerade analyser utan mer vad man gillade, ogillade, tankar när man läste etc.


Jag gissar att Wallensten jobbat med sin bok och hållit sig på "kontoret övrig tid.

Gå med i bokgruppen så kan vi ha enskilda samtal du ovh jag :-)

Annis
Ja vilken anstormning det blev, många skrev på fb och var intresserade men kunde inte just nu, så det blir kanske fler medlemmar vad det lider. Just nu är vi i alla fall tre personer och det blev Gatukatten Bob som blev den första boken.

Ni hittar bokgruppen på den här länken :-)
https://www.facebook.com/groups/391737935351070