tisdag, januari 19, 2021

Den trehundratredje dagen: Håller tummarna

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundratre i isolering. När min rosaspräckliga amaryllis blommade letade jag fram en pensel och penslade på ståndare och pistiller och titta, det har faktiskt bildats några frökapslar! Nu är det ju i sig inte någon garanti för att det ska finnas några frön där inne men än så länge lever hoppet.

Idag hann jag med en promenad innan det blev mörkt, en dryg halvtimme i slaskväder men broddarna fick vara på ändå.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas verkligen att du får nya amaryllisar. Men det tar tydligen flera år. Du har ju tålamod, så det fixar du nog.
Skönt men en prommenad, om så i slask. Här har det varit -21 som lägst. Var en sväng till Köpmanholmen för att skriva på ett protokoll. Där var det bara -15. Men de ligger ju alldeles vid havet.
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
BLir det från så blir det, det är roligt bara att ha något att hålla koll på :-)

Ja, Köpmanholmen ligger alldeles vid havet, till skillnad mot Ö-vik som ligger långt in i inlandet 😂

Bloggblad sa...

Jag räknade efter i almanackan, i våras var jag 2½ mån i isolering - då handlade jag några sena kvällar med lite folk i affären, men träffade ingen mer än maken. I början av juni gick jag till frissan och började känna mig lite mindre isolerad även om jag inte gjorde nåt särskilt.
Nu är det faktiskt nästan 3 månaders isolering som gällt från mitten av oktober, men konstigt nog känns det som om den senare isoleringen gått snabbare. Ändå har inget mer än juldagen skilt sig från andra dagar. Jag har haft mer långtråkigt utan trädgårdsjobb, kanske det känns som om det går snabbare för att jag inte har något att hänga upp tiden på. Inga roliga grejer att planera för.

Men - jag ska härda ut. Skogpromenaderna har varit värda guld! Nu har jag fått lite mer att jobba med - barnbarnet som tycker att distansundervisning är jättetufft, har insett att hon kan få lite extra stöd genom att sms:a mormor, så nu har jag fullt sjå med förklara upplysningstiden utan att ge direkt svar så att hon inte behöver tänka själv. Det är kul! Jag måste ju läsa på.

CSpace Hostings sa...

Hopefully the flowers come. *fingers crossed* keep them warm and shower some love :)

Vonkis sa...

Bloggblad
Åh så roligt att hjälpa till med historia, eller att få hjälpa till med vilket skolämne som helst egentligen.

Våren och sommaren hade jag balkongen att sysselsätta mig med även om jag hade en väldans otur med ohyra, det blev lite tidsfördriv i alla fall. Kan ni vara något i stugan nu eller är det för blött och kallt?

Vonkis sa...

CSpace Hostings
Thank yoy, i'm keeping my fingers crossed too :-)

Anni sa...

Det kostar ju inget att försöka och glädjen om det lyckas är värd alla ansträngningar!

Vonkis sa...

Anni
Precis så :-)