söndag, januari 10, 2021

Den tvåhundranittiofjärde dagen: Ett foto i timmen söndag 10 januari 2021

Välkommen till FotoBloggen

Dag tvåhundranittiofyra i isolering. Igår visste jag att det var dags för Ett foto i timmen idag. Inte när jag vaknade dock. Häng med.

Kl. 07. Är nere i tvättstugan när jag kommer på att det ju ska fotas denna dag så här kommer en bild på våra två tvättmaskiner.

Kl. 08. Solen är på väg upp och himlen är betydligt vackrare än vad som syns på den här bilden. Kanske kan det bli lite sol idag.

Kl.09. Tredje gången jag går ner till tvättstugan har jag hunnit reta upp mig ganska bra på att folk ställer sin gamla tv och sin cykel i trapphuset. Det finns tydligen ingen ände på hur lat och bekväm man kan vara när det kommer till att gå iväg men sina förbrukade saker. Tidigare har folk i alla fall ställt det som ska stå i huset för grovsopor ute vid sopsorteringen. Nu ids man inte ens göra det längre.

Kl. 10. Oj, så här mycket har det inte snöat någon gång i stan den här vintern. Blir det varning för snökaos nu?

Kl. 11. Det blev en promenad i snöfall idag. Går förbi kyrkan och där är porten öppen. Jag längtar så mycket efter att kunna gå på gudstjänst igen. Självklart finns det fler saker jag längtar väldigt mycket efter att kunna göra igen- Undervisa mina elever, kramas, kunna gå i affären och handla på egen hand, träffa min familj (över ett år sedan nu). Vad längtar ni efter att kunna göra igen?

Kl. 12. Värmer lite fänkål från igår och höll på att glömma bort att tvätten skulle hämtas.

Kl. 13. Hejar för fullt på Ebba Andersson som klättrar i Tour de ski. Heja heja!

Kl. 14. Mer vintersport, singelmixstafett i skidskytte, gick ju bra det med.

Kl. 15. Jag vet inte hur det är för er men ibland när jag lagar mat går det åt en väldig massa bestick, igår och idag /framför allt igår) har varit sådana dagar så då blir det till att dela upp diskandet lite. Den här gången började jag med knivar och skedar. Gafflarna får vänta lite (hoppas att ni antecknar).

Kl. 16. Kom på att jag hade några stora potatisar och en halv lök kvar samt att vitlöken börjat gro så smått, så det blev till att göra klyftpotatis så kom allt till användning. Det kommer bli klyftpotatis över till imorgon inser jag.

Kl. 17. Kom på att jag hängde upp jacken efter promenaden tidigare idag och att den nog ville komma in nu.

Kl. 18. Tittar på ett avsnitt av The Office.

Kl. 19. Dags för rapport.

Kl. 20. Ena knät börjar krångla så nu blir jag sittande ett tag, lika bra att spela lite spel.

Kl. 21. Läser hos andra efit:are.

Med den bilden avslutar jag för den här gången. Fler som fotar sin dag idag hittar du här.

15 kommentarer:

Micke sa...

Skulle behövt tvätta jag med, men så otroligt lat :)

Dåligt med sol här sen några dagar igen och nu hotas det med 40cm snö med början i morgon då. Här har som vintern bara börjat, var ju snöfritt dagarna innan jul.

Annika sa...

God morgon. Här är en till med bra minne men lite väl kort. Skulle jag inte spara EFIT dagarna som en påminnelse i mobilen skulle det vara kört.

Kokar in senare i dag.

Vonkis sa...

Micke
Tvätten finns ju kvar :-)

Typiskt att snön kommer nu när det var barmark jul och nyår. Men det är väl bra i och för sig om det finns snö till sportlovet, så kanske folk stannar hemma och sportar istället för att dra till fjällen eller Alperna.

Vonkis sa...

Annika
Koka på du :-)
Minnet är sannerligen bra men kort, får nog ta och lägga in påminnelse om efit i telefonen jag med.

Anonym sa...

Vad duktig du är som kliver upp och är i tvättstugan redan till kl 7.
Tycker det är ett straff om jag måste vara i väg någonstans till kl. 8.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag går ju ändå upp för att ta första medicinen vid den tiden så det är rätt skönt att få undan tvätten från morgonen.

Anonym sa...

Vonkis, tar också medicin kl 06. Men har dosett och en bananbit och en vattenflaska på sängbordet och somnar snabbt om.
Otroligt vad Ebba jobba på idag. Härligt att hon fick vinna.
/Marianne

Caroline sa...

Jag brukar alltid vakna till av hungriga katter tidigt, men somnar oftast om igen :) Här är lite snö, men ska tydligen regna bort imorgon, trist.

Vonkis sa...

Marianne
Det är bara någon gång ibland jag somnar om efter första medicinen, tycker det är ganska skönt att komma upp.

Caroline
Åh, det där med katter som väcker en och är kränkt over att matskålen är tom, det kommer jag ihåg :-)

Hanna sa...

Otroligt vacker soluppgång! :)

Lillian "sognafaret" sa...

Det ble litt titting på sport på tv for meg i dag også, men jeg så på hopprenn. Det andre var over før jeg kom meg hjem fra tur.

Vonkis sa...

Hanna
Tack, då skulle du ha sett hur fin den var irl :-)

Lillian www.sognafaret.no
SVT visade ingen backhoppning, tror att de bara visar det på nyårsdagen och under mästerskapen nu för tiden eftersom det inte är några svenskar som är med och tävlar (vad jag vet). Men det blev mycket vinteridrott ändå med både skidskytte, Tour de ski och alpint.

Eva B M sa...

Tittar in på din dag så här en dag efter. Jo, det är mycket man längtar till att kunna göra. Men det är inte annat än att ta det lugnt. Ser ju att vi befinner oss i samma stad. Känner igen kyrkan. Gick förbi där också men betydligt senare.

Anni sa...

Den här sociala stadsmänniskan längtar efter allt som en social stadsmänniska lever för; vänner, middagar, teater, bio, museum, konst och många kramar <3
Men jag får i alla fall åka kollektivtrafik in till Gamla stan och stå i butik, där träffar jag lite folk ibland. Igår kom det in hela tre personer varav en lämnade tillbaka saker hon köpt så dagskassan blev minus ...

Inte sjutton klagar jag, bara gnäller lite tills jag påminns om hur mycket värre andra har det under pandemin. Och hur vissa tycker att det är helt okej att kämpa sig uppför en mördarbacke på skidor.

Men vad i all världen gör du med alla de där besticken? Man kan tro att du haft stor fest med massor av gäster!

Vonkis sa...

Eva B M
Håll i och håll ut, som de säger.

Anni
Åh, teater och museum! Jag hade ju skaffat ett abonnemang på Östgötateatern och hade en föreställning kvar så när det här är över blir det till att köpa ett nytt abonnemang. Surt med minus i dagskassan.

Man måste få klaga även om det finns andra som har det värre. Det finns alltid någon som har det värre.

Besticken går åt till att smaka av med, röra lite, tappa på golvet, lyfta upp och vända, jag jag vet inte vad. Jag är väl lite hopplös när det kommer till matlagning och bestick :-)