söndag, maj 16, 2021

Den fyrahundratjugonde dagen: Jobb i regnet

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratjugo i isolering. 60 veckor. Idag trotsade vi mulet väder och nederbörd och åkte ut till odlingslotten för att arbeta lite.

Jag glömde att ta en före-bild men där det är rödmarkerat var det kirskål när jag började idag. Nu siktar vi in oss på att bgga och placera den sista lådan nästa helg. Förutom att slåss mot kirskål har några av baljorna i växthuset fyllts med ris, jord, bokashi och spenatplantor, pumpabädden har fyllts på med lite mer kompost, föda kvistar har klippts bort från björnbärsbusken och sötbärsträdet.

Rododendronbusken har inte mått så bra så vi breddade jorden och lade stora stenar runt den samt fyllde på med en säck rododendronjord. Förhoppningsvid ska det få den att piggna till.

5 kommentarer:

Anni sa...

Hyfsat arbetsväder i dag, fast jag hamnade i sonens lägenhet. Vad gäller björnbär ska ni klippa bort alla skott som gav bär i fjol (det syns tydligt), men inte de som kom nya då, Precis som med hallon. Är det taggfria björnbär ni har?

Bloggblad sa...

WOW! Håller du på med bokashi? Jag är lite för snål ... kostar att köpa och att underhålla. När det blev på modet med kompost med maskar, var jag på hugget! Barnen klagade nästan och tyckte att maten kunde få komma på bordet innan jag gick ut och matade maskarna... Jag vet inte hur många komposter vi hade av olika slag och utseende. Nu har det intresset avtagit, men en de gamla ska få komma ut till stugan, där blir det mycket kompost.

Vonkis sa...

Anni
Temperaturmässigt var det väldigt skönt att arbeta men regnet hade jag gärna sluppit :-)

Jag klippte bort slanor som var döda på björnbärsbusken (som jag tror är taggfri, blir osäker nu när jag är hemma), tror det blev fyra slanor kvar. De som hade lotten innan oss var knappt där förra året så då gjordes inget med något, ska försöka se efter när vi åker dit på helgen hur skotten ser ut, om jag kan se vilka som gav bär ifjol :-)

Bloggblad
Det är Suzan som börjat med bokashi, jag tyckte det var för dyrt med tanke på min osäkra inkomst, men kanske sätter jag också igång lite längre fram.

Under 90-talet ville mormor att deras brf skulle skaffa kompost men de andra vägrade. Det skulle lukta så illa och locka till sig råttor. Men mormor var inte den som var den. Hon startade en egen kompost i en tunna i badrummet. Det luktade aldrig från den och inte ens minsta lilla fluga fanns i närheten av den. Jag har funderat på att göra ett eget försök med samma slags kompost hemma men får inte tag på sågspån. Morfar hade snickeriverkstad i garaget i grannhuset så mormor hade fri tillgång. Gissar även att hon tog maskar från deras sommarstuga.

Versch sa...

Det märks att du trivs ute på lotten, oavsett väder. Förstår dig, trädgårdsnörd som jag själv är. 😉
Om rhododendron inte mår bättre inom kort kan det vara för att den är uttorkad. Rhododendron kräver mycket mer vatten än vad många tror.

Vonkis sa...

Versch
Ja vi trivs verkligen på vår odlingslott :-)
Tack för rådet om rododendronbusken, ska se till att vattna den ordentligt när vi åker dit till helgen.