onsdag, maj 26, 2021

Den fyrahundratrettionde dagen: Men va f..

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratrettio i isolering. Jag kommer nog aldrig förstå mig på vad det är blommor vill ha. De senaste dagarna har det varit så mulet och kallt att det inte gått att ställa ut mina blommor på balkongen. 

Som ni ser har tagetesen, salvian och lejongapen i det här tråget inte tagit någon skada av att stå inne under en vanlig lampa. Det andra tråget med bara tagetes mår också bra, precis som gurkan och krassen.

Men i den här lådan har det hänt något. Allt har mer eller mindre dött. Kanske kan jag rädda två salvia och solrosen men de två tomatplantorna. lejongapen och alla rosenskäror. Mina ljusgula rosenskäror...

Ja, ja. Det är som det är. Lite besviken är jag allt, och irriterad. hur kan det bli så olika?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kan dom haft för lite vatten?
Ibland, eller tätt som oftast vet man inte vad som händer. Hoppasdom tar sig.
/Marianne

Marion365 sa...

Mina tagetes har klarat sig, men zinnior och sommardahlior har gått annat öde till mötes. Tomater sår jag inte längre... De köper jag eller byter till mig. Gurka brukar se döende ut strax innan de tar räserfart.... Tycker att frösodder är svårt. Solrosor sätter jag direkt på växtplatsen. Brukar ge bästa plantorna. ❤️

Vonkis sa...

Marianne
Mej, de var och är fuktiga i jorden. Jag hade locket på men inte helt utan hade lagt det tvärs över. Det var lite lite kondens på lådans kanter och på några blad. Men det var inget mot hur det brukar vara när de står på balkongen.

Vonkis sa...

Marion 365
Ja det här med att så blommor är minst sagt ett risktagande. Kanske testar jag att så någon rosenskära i en av rabatterna men det är nog i senaste lager.

Bloggblad sa...

Har de blivit FÖR blöta?
Jag ser på bloggen att mina omskolningar har växt till sig över helgen, inte mycket, men så pass att de verkar vilja överleva.

Klimakteriehäxan sa...

Man blir väl aldrig riktigt klok på hur växter SKA skötas, oavsett hur många goda råd man får?

Vonkis sa...

Bloggblad
Nej, det var lite fuktiga i jorden men absolut inte blöta. Bladen har blivit bruna men är inte torra. Jag hade fem frön kvar av rosenskäran, så nu har jag sått dem så får vi ser vad det blir.

Klimakteriehäxan
Nej, det är omöjligt att göra rätt. Den ena säger si, den andra säger så.

Versch sa...

Åh, känner med dig. Vilken sorg när plantor bara faller ihop och dör...
Hoppas ändå att du lyckas rädda några. <3

Vonkis sa...

Versch
Som det ser ut nu är det bara en salvia och en ömklig solros det finns minsta lilla hopp om. Resten var bara att kasta :-(

Anni sa...

Men skrutt, så trist! Har de stått mer utsatt än de andra? Frusit?

Vonkis sa...

Anni
Alla plantor hade varit inne flera dagar eftersom det var kyligt och regnigt ute. Den enda förklaringen jag kan komma på är att jag hade löst upp lite tomatgödsel och vattnat tomatplantorna med någon dag innan. Några bitar löste inte helt utan låg på jorden. Eftersom jag hade locket snett över baljan blev det kanske något som avdunstade och blev för koncentrerar för bladen? Jag har som sagt ingen egentlig aning utan spekulerar hej vilt.