onsdag, september 23, 2020

Den hundraåttiofemte dagen: Rökhuvudvärk

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundraåttiofem i isolering. I söndags gick det ut ett vma till oss som bor i Norrköping eftersom det brann kraftigt i stora flishögar i hamnen. Det brinner fortfarande men först idag har röklukten känts av. Men som det har luktat. 

På en gång när jag vaknade stack det i näsan . Först trodde jag att det var en ny brand i närheten och gick ut på balkongen för att se efter men så är det alltså inte. Det har luktat hela dagen och jag börjar faktiskt få lite ont i huvudet nu. Men det är ju inte så mycket att göra åt det hela.

Hade tänkt gå på en kvällspromenad, får se hur det blir med det nu.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanalägda inte stänga av ventilationen i lgh?
Hoppas huvudvärken slutar.
Marianne

Anonym sa...

Ska stå:
Du kan väl inte stänga ventilation i lgh?
Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Lägenheten är rätt gammal så ventilationen består av ett galler i badrummet och en lucka (där kedjan/snöret lossnat) i köket.

Anni sa...

Tänkte såklart på dig när jag hörde om branden. Som supersniffare (eller vad det heter, det finns en "diagnos") skulle jag inte klarat det där!

Bloggblad sa...

Jag satt hemma vid teven och förfasade mig och tänkte förstås på min "lille" som bor på Hagagatan. Men det blåste tydligen inte åt hans håll. Hemskt jobbigt och oroligt och läskigt för alla i närheten, förstås!

(Jag vet bara två gator som har a som varannan bokstav. Kan du gissa vilken den andra är? Finns i Linköping...)

Vonkis sa...

Anni
Det var fruktansvärt och då var det bara under en dag vi hade röken över oss. Kan inte låta bli att tänka på de som bor i områden med stora skogsbränder där det är ännu mera rök under flera veckor. Undrar hur deras lungor ser ut, som att de inte har nog att oroa sig över.

Bloggblad
Vinden har påverkat mycket igår morse vet jag att lukten kändes borta i Svärtinge. Linköping har jag verkligen ingen koll på så jag vet inte vilken gata det kan vara :-)