lördag, september 05, 2020

Den hundrasextiosjunde dagen: Råttjakt och promenad i regnet

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrasextiosju i isolering. Tidigare i veckan fick vi en lapp i brevlådan. Eftersom folk är så värdelösa på att sortera sina sopor rätt, trots att vi har det väldigt bra ordnat med flera olika kärl på innergården och eftersom en del är  ännu mer värdelösa och slänger sina sopor på marken, vid de små husen för kärlen, så har vi fått problem med råttor på gården. Det kan vara så att jag uttrycker mig något skarpare än det stod på den där lappen vi fick.

Så nu har vi fått sådana här fina lådor på gården. De innehåller gift och ska tydligen locka till sig råttorna. Så länge folk inte fortsätter vara värdelösa och slänger sopor direkt på marken så råttorna går dit istället.

När jag ändå var nere med soporna passade jag på en promenad. Nu när det inte är överjävligt varmt kan jag göra det utan att dö svettdöden. Snart kommer det dock vara för kallt och/eller för halt för promenader så det gäller att passa på när promenadfönstret är öppet.

I Karl Johans park snubblade jag nästan över ett brudpar som fotograferades. De fick pausa lite nu och då eftersom folk cyklade och gick förbi bakom dem men det blev nog fina bilder för dem där i parken.

Trots att det inte går att fånga fina färger och ljus så fortsätter jag att försöka. Ni får helt enkelt lite på mitt ord när jag säger att det var väldigt fint där i parken med blommorna, kaktusplanteringen, gatlyktorna, träden och tornet. Snart kommer träden vara härligt sprakande i gult, orange och rött. Det är nog min favorittid på året.

Vid strömmen på min sida av bron är det mesta blommat över och vissnat men så plötsligt mitt bland allt de överblommade stod det en fin solros. Härligt lysande. Det småregnade mer eller mindre hela tiden jag var ute men strax efter att jag tog den här bilden började det regna mycket så det blev ett hastigt avslut på promenaden men jag kom ut en liten stund i alla fall.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jodå, det vackra i parken framgår! Jag har nog bara varit en enda kort sväng inne i city den här sommaren. Köpte nya gåbyxor. Eller vandrarbyxor, heter det väl. Saknar att strosa ... gärna med någon bekant på besök och få visa parker och industrilandskap.

Men ... så mycket pengar jag har sparat på obesöken!

Anni sa...

Jag tycker att det ser fint ut i parken, dessutom är husen i bakgrunden vackra!

Vonkis sa...

Bloggblad
Vilken tur att det syns. Jag har hållit mig runt strömmen sedan i våras, förutom den där promenaden till biblioteket då.

Anni
Det finns rätt många parker i och runt själva staden, jag gillar när stad och grönområde får mötas som de gör här.