måndag, september 07, 2020

Den hundrasextionionde dagen: Englishlerner och fortsatt blomvård

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrasextionio i isolering. Ni som känner mig vet att jag är ett riktigt språkgeni, jag kan så gott som alla språk även om det mest är tyska och engelska jag briljerar med i det offentliga. En av mina absoluta styrkor är att utveckla språken med nya ord och uttryck eller vad säger ni om cry on you (krya på dig) och hells back (hälsa tillbaka). Tyvärr kan det bli lite sisådär ibland och idag var en sådan gång. Nog för att jag tycker att det på ett sätt är självklart att hörlurar borde bli hoarloars [hårlårs], men jag kan också förstå att det kan ge upphov till en del missförstånd, så jag får nog fundera ett tag till på den.

Vad har jag sysselsatt mig med annars idag då? Jo det ska jag berätta för dig. Efter jobbet, där jag äntligen blev klar med redigeringen av grovplaneringarna och fixat länklistor i so blev det till att ta tag i orkidéerna. Det tog två dagar, men nu har alla blommorna i köket blivit ompysslade. 

I eftermiddag har orkidéerna fått blivit ansade från döda rötter och stänglar, fått bladen dammtorkade, fått ny bark och så har de doppats i vatten med orkidénäring. Så här såg de ut direkt efter behandlingen, det ska bli spännande att se om och i så fall hur de reagerar. Jag har en orkidé till men den blommar så fint och då vill jag inte störa den. Herre gud, jag har sex stycken orkidéer. 

Nu blir det ett nytt avsnitt av Outlander och så ska jag äta lite hallonsorbet för kollegan P som har ont i halsen. Ibland måste man offra sig för andra.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Om inte den behandlingen gäller, så kan du visa dem mina orkidéer på min blogg!!! Tala om för dem att det finns nya att köpa - 3 stycken för 199:- på Bauhaus.

Jag som också anser mig vara ett språkgeni, förstår inte alls varför mina tyska kompisar kallar mitt språk för "Mariannedeutsch". Det är kränkande! Var finns blankett att fylla i för sånt?

Jag rodnar fortfarande när jag tänker på förra årets trevliga medvandrare från Kanada som jag åt med två kvällar i Spanien. När jag berättade för dem vilken trevlig tyska jag hade träffat och hur fort vi blev nära vänner. De höll allihop tillbaka ett flabb... och sen kom jag på att de nog trodde att det var ett lesbiskt möte i skogen. Vojne, vojne...

Vonkis sa...

Bloggblad
Ha ha, jag lovar att om orkidéerna inte tar sig så ska jag visa dem dina och hota med att ersätta dem med nya :-)

"Mariannedeutsch", det låter som den skulle kunna vara besläktad med Veronicatyskan, som en väns schweiziska make sa. Dock har jag nog aldrig uttryckt mig så att de jag pratat med trott att jag haft kärleksmöten i skogen, varken med kvinnor eller män.

Bloggblad sa...

Jag har ju njutit av din speciella tyska vokabulär här ibland...

Första gången jag gjorde bort mig på tyska, var på en språkresa som 16-åring. På svenska kan man ju inte säga att man är het när det är bortåt 40 grader ute, så jag sa: ich bin warm.... och de inhemska gossarna skrattade så de skrek. Mina svenska tjejkompisar gissade att det betydde tvärtom - inte förrän flera år efteråt fick jag veta att det var en omskrivning för att vara homosexuell. Vilken på 60- talet var en skandal.

Anni sa...

Vilket jobb! Jag tryckte ner mina orkidéer tre och tre i stora glaslyktor/krukor från Ikea, då var det alltid någon som blommade. men så fick de ullöss och försvann ut genom dörren fort som attan. Tror jag hade nio stycken varav en var så fin med små små blommor i massor. Nu har jag en fin som fått bebisar men också har sköldlöss ... den har i alla fall hamnat ut på trappan, men jag har svårt att kasta den :-P

Eftersom det bara är jag som ser Outlander här hemma står den på paus just nu. Jag har sett två säsonger hittills.

Vonkis sa...

Bloggblad
Oj, men hur skulle man kunna veta det som svensk. Så tokigt!

Anni
De där ull- och sköldlössen verkar vidriga. Förstår att du inte vill kasta en orkidé som skjutit skott! Kanske kan det fungera med en sanering? Här i lägenheten verkar det vara trips som husserar.

Aha, på säsong tv¨, ja då ska jag verkligen inte spoila något för dig.

Anonym sa...

Asbra med hoarloars ju 🤣