söndag, september 06, 2020

Den hundrasextioåttonde dagen: Blomvård och poddag

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrasextioåtta i isolering. Det var segt att komma upp idag så det blev en lugn start dagen med lite Between the scenes med Trevor Noah, han är så skärpt.

Det lugna tempot har hållit i sig hela dagen. Med poddar spelandes på telefonen har jag växlat mellan att plantera om blommor, diska och dammsuga. Planen var att ge mina orkidéer lite välbehövlig omvårdnad men jag insåg rätt snart att jag behövde ta hand om blommorna i köksfönstret först. Jag brukar nämligen hålla till på köksbordet när jag planterar om men där kommer orkidéerna behöva stå ett tag framöver.

Det här kopparbladet levererades i slutet av april och har vuxit ordentligt sedan dess. Däremot hade jag missat att den skjutit ett blomskott! Skottet har hamnat i en äggkopp så att den kan rota sig.

Resten av blommat har hamnat i en ampel. Det var lite pillrigt att få bladen på rätt sida av hålen men till slut gick det. Även asblomman, elefantöra t och novemberkaktusarna har fått ny jord och en provantopinne nedstoppad i krukan.

Vad är det då för poddar jag har lyssnat på idag? Tackar som frågar. Det har varit en blandad kompott men alla är från Sverigesradio. Jobbigast att lyssna på var Kattmördaren från P3 Dokumentär, jag behövde pausa några gånger för att samla mig lite. Efter den behövde jag lyssna på något trevligare och det uppdraget gick till ett avsnitt av Ikoniska barnvisor från P2 Dokumentär. Det är Anna Charlotta Gunnarson och Agneta Karlsson som gjort programmen, de ligger även bakom underbara programet Fejk och Anna Charlotta Gunnarson gjorde för några år sedan Pop och politik, väldigt bra program alla tre. Det har även blivit Medierna i P1, P3 Historia, P3 Klubben, Morgonpasset i P3 och så har jag äntligen lyssnat på Anders Tegnells Sommar i P1. 

Jag inser nu att det inte blivit någon podd från P4 idag, det var ju lite dåligt av mig.

5 kommentarer:

Anni sa...

Och där kom jag på att jag aldrig svarade på vilken jord jag använder! I trädgården är det Hammenhögs P-jord och det händer att den hamnar i inomhusväxternas krukor av bekvämlighetsskäl. Helst tar jag Hammenhögs U-jord till krukor. Jag har ju lyxen att få allt hemkört och inburet ...

Vilket utsökt för mig till frågan om du har portkod där du bor? Jag kommer att passera din stad och tänkte ställa en uppmuntranskasse utanför din dörr. Vill du passa på att önska dig en hemkörning av något så är det fritt fram - bilen är stor! Du kan svara i gammalt inlägg, som du gjort förr.

Vonkis sa...

Anni
Funderade ett tag på u-jord men var rädd att det skulle bli för mycket näring så här på hösten, men till våren ska jag nog testa den. Nu testar jag vanlig blomjord från Hasselfors, den kändes i alla fall jordig och fin och inte så torvig.

❤️

Anni sa...

Missade visst att skriva fredag morgon, kring 9-9.30 skulle jag tro :-)

Anni sa...

Tänkte du på prismorna i detta inlägg?
https://vardagsnjutning.blogspot.com/2020/06/forsommaren-den-basta-tiden-pa-aret.html
Dem har jag kvar av, både hemma och på Castor (jobbar där imorgon). Kostar 100:- styck.

Vonkis sa...

Anni
Då ser jag extra mycket fram mot fredag.
Det är precis dem jag menar, fyra stycken blir bra.